C's de Girona no participarà dels actes de la Diada perquè diu que es fa 'exaltació del terrorisme'

La formació anti-nacionalista apunta que es trenca mobiliari urbà i es reten homenatges a membres d'ETA

Ciutadans-Partido de la Ciudadania (C's), ha assegurat aquest matí que no assistirà als actes programats en motiu de la Diada Nacional de Catalunya que tindran lloc a Girona. Per la formació anti-nacionalista les concentracions organitzades per entitats independentistes i els seus assistents no són més que un exercici 'd'exaltació del terrorisme'. També expliquen que sempre 'acaben amb desperfectes en el mobiliari urbà, pintades i, en alguns casos, fins i tot, en exaltació del terrorisme de Terra Lliure i en homenatges a condemnats per col·laboració amb el comando Barcelona d’ETA', han dit.

En contra partida, C's confirma la seva assistència a l’acte que celebren a Barcelona davant el monument de Josep Tarradellas amb el lema: 'Convivència Sí, independència, no', en el qual hi seran presents destacats membres del partit com el catedràtic de dret constitucional Francesc de Carreras.

Finalment C's proposa eliminar l'11 de setembre com a referent de la Diada Nacional de Catalunya i traslladar aquesta festivitat el 23 d'abril, Sant Jordi, justificant aquesta decisió al dir que volen 'una Diada on tots els ciutadans, constitucionalistes o independentistes, se sentin junts al marge dels seus ideals i de la llengua que parlin'.