Domènech es nega a aclarir si pactaran amb els partits que han imposat l'article 155

El candidat carrega contra la CUP i la fa responsable de l'actual situació

El candidat de Catalunya en Comú-Podem, Xavier Domènech, ha afirmat que la CUP "no està massa en disposició" de dir-los amb qui poden formar govern després del 21-D. El cap de llista responsabilitza també la CUP de la situació actual de Catalunya, amb l'autogovern intervingut, i assegura que els seus dirigents polítics "deien unes coses abans de la DUI i unes altres després". D'aquesta manera respon a Mireia Boya (CUP), que reclamava als comuns que diguin "clarament" si estan disposats a pactar amb els que han imposat el 155, inclòs el PSC. Domènech ha detallat que no participaran "en la lògica de construcció de blocs" i esperaran a que els ciutadans s'expressin a les urnes. "Posem al centre tant la recuperació de l'autogovern, antitètic al 155, com la recuperació del país, antitètic a la unilateralitat", ha refermat. Domènech també ha celebrat que Pedro Sánchez "s'hagi aixecat avui per la banda esquerra del llit" i espera que no sigui "flor d'un dia".
 
"Hem dit per activa i per passiva que no participarem en la lògica de construcció de blocs", ha afirmat Xavier Domènech que ressalta que Catalunya en Comú-Podem advoca per situar "al centre" la recuperació de l'autogovern per una banda i la "recuperació del país" per l'altra. Segons el candidat, aquesta aposta és "antitètica" tant a la defensa de l'aplicació de l'article 155 com a la "unilateralitat".

Per aquest motiu, replica a la CUP que els anticapitalistes no estan "massa en disposició" de dir als comuns amb qui poden o no formar govern després del 21-D. Aquest dijous, Mireia Boya havia reclamat als comuns que diguin "clarament" si estan disposats a pactar amb els partits que han avalat el 155, inclòs el PSC.

Segons Domènech, la CUP també es responsable de la política "que s'ha seguit els últims temps a Catalunya i que ens ha portat a la situació actual". "Hem escoltat un seguit de dirigents polítics que deien unes coses abans de la DUI i unes altres després, i això inclou la CUP", ha ressaltat. En aquest sentit, considera que els partits han de ser "clarament honestos" durant la campanya electoral per explicar quina és la seva aposta per Catalunya.

"Nosaltres apostem per treure un gran resultat per construir un Parlament de Catalunya i un Govern que vagi més enllà de blocs", ha exposat el cap de llista, que també demana esperar a que es coneguin els programes electorals de tots els partits i, sobretot, al que decideixi la ciutadania a les urnes.

En relació al PSC, Domènech ha exposat que aquest dijous Pedro Sánchez ha dit a Miquel Iceta "amb qui no pot pactar" però no ha concretat amb qui ho hauria de fer. Xavier Domènech considera que Sánchez "s'ha aixecat avui per la banda esquerra del llit". "Altres vegades s'aixeca pel costat dret i recolza el PP i el 155", ha afegit el candidat que espera que la postura actual dels socialistes "es consolidi i no sigui només flor d'un dia".

Domènech també s'ha referit a les amenaces de "violència extrema" per part de l'Estat i considera que un responsable polític que faci aquest tipus d'afirmacions "ho hauria de poder demostrar amb fonts". "I, de moment, no n'ha sortit cap", ha afegit.

El candidat de Catalunya en Comú-Podem considera que l'objectiu de Rovira és "clarament explicar" per què després de la declaració d'independència "no va passar res". "Havien dit que amb declaració d'independència aniria acompanyada de reconeixement internacional, estructures d'Estat i d'una àmplia majoria, i cap de les tres coses ha passat, no s'ha de caure en el recurs d'intentar justificar per què certes coses no van passar sense explicar d'on sorgien aquests fonts", ha conclòs.

Tres diputats per Girona

Xavier Domènech ha encapçalat la presentació de la candidatura de Catalunya en Comú-Podem a les comarques gironines i ha afirmat que esperen tenir un molt bon resulta per "construir Catalunya des del territori". En aquest sentit, assegura que aspiren a aconseguir tres diputats.

La llista, encapçalada per Llorenç Planagumà i Eugènia Pascual, posa el focus en el territori, la lluita social, el medi ambient i l'activisme contra la violència masclista per articular les seves propostes per al 21-D.