PP i PxC critiquen que Figueres cedeixi el Castell de Sant Ferran a musulmans per a resar

Millo diu que caldria haver aplicat 'el sentit comú' i Anglada assegura que 'és una mostra del servilisme dels polítics als islamistes'

La cessió d'un espai al Castell de Sant Ferran de Figueres per part de l'equip de govern encapçalat per Santi Vila (CiU) ha despertat recels entre el candidat del Partit Popular de Catalunya (PPC) a les eleccions al Parlament per Girona, Enric Millo, i del president de Plataforma x Catalunya (PxC), Josep Anglada. Ambdós s'han mostrat contraris a la decisió del consistori de permetre als musulmans utilitzar aquest espai per a portar a terme les seves oracions durant el ramadà. En aquest sentit el popular ha dit que tot plegat es podria haver evitat 'fent ús del sentit comú' i 'cobrant les tarifes corresponents' a la comunitat musulmana 'com si es tractés d'una entitat més de la ciutat', ha dit.

'L’alcalde de Figueres i els responsables del Consorci del Castell han d’entendre que no és justificable que cap administració ni cap consorci prenguin la decisió de deixar de cobrar a una determinada associació les tarifes que sí cobrarien a la resta de ciutadans o associacions” ha assenyalat Millo. El diputat gironí ha afegit que 'aquesta situació crea, inevitablement, greuges comparatius' i que, per aquest motiu 'és lògic que hi hagi persones o associacions de la ciutat de Figueres que s’hagin sentit discriminades', ha reblat Millo qui també ha recordat a la ministra Chacón que 'la cessió gratuïta d’una de les sales del Castell durant tot un mes no és una situació comparable a l’ús del fossar del Castell per la celebració del Rocío, donat que aquest acte és una celebració que es fa en un espai que no és de pagament i a més que dura un sol dia'.

Més dur s'ha mostrat en les seves declaracions el president de Plataforma x Catalunya (Pxc), Josep Anglada, el qual ha assegurat que 'la decisió del Consorci de Conservació resulta intolerable i és una mostra més del servilisme de la casta política podrida cap als islamistes'. Per Anglada aquest fet ha causat 'perjudicis' entre els ciutadans i que 'és obvi que l'històric castell de Figueres no se cedirà per al seu ús a cap altra confessió religiosa', ha rematat.