Liciten les obres per traslladar la sala de control dels Bombers a l'edifici del Santa Caterina

Els treballs surten a concurs per 544.000 euros

L'empresa pública Infraestructures de la Generalitat de Catalunya ha tret a licitació les obres per traslladar la sala de control de la Regió d'Emergències de Girona. Actualment, es troba situada al parc de Bombers de la ciutat, al polígon del Mas Xirgu. Un cop acabin els treballs, la sala s'integrarà a l'edifici de la Delegació del Govern, situat a l'antic Santa Caterina.

Segons recull l'anunci de licitació, les obres surten a concurs per 544.059,78 euros. La nova sala de coordinació d'Emergències ocuparà un espai de la planta baixa de la Delegació. En concret, el que dona al carrer Joan Maragall (on abans hi havia una sala d'exposicions).

En total, tindrà una superfície d'uns 360 metres quadrats. A més de l'àrea d'operacions (on es rebran les trucades del 112), hi haurà una zona destinada al personal d'administració, una sala de reunions i el despatx del cap de la Regió d'Emergències. També disposarà de vestidors, dos dormitoris i una part destinada a cuina-sala d'estar.

Es preveu que l'obra, un cop s'adjudiqui, estigui enllestida en un termini de quatre mesos i mig. El trasllat de la sala de coordinació d'Emergències al Santa Caterina també obligarà a instal·lar antenes de telecomunicacions per donar cobertura a la xarxa RESCAT (la que connecta els diferents cossos de seguretat de Catalunya).

Trasllat amb queixes

El trasllat de la sala de control dels Bombers al Santa Caterina, que Interior justificava per esponjar el parc del Mas Xirgu, ha provocat queixes dins el cos. Sobretot, per part del sindicat UGT, que el posava en dubte perquè l'emplaçament escollit no responia als criteris que tenen els centres de comandament.

Entre d'altres, la UGT assegurava que les sales de coordinació d'Emergències han d'estar allunyades de nuclis urbans, ben comunicades i que han de funcionar de manera autònoma. A més, també qüestionaven que s'ubiqués en un edifici governamental (en el cas de Girona, el que concentra les dependències dels diferents Departaments i l'oficina d'atenció ciutadana).