Treball multa amb 6.251 euros l'empresa de Girona que va posar un anunci sexista al diari

Buscava una dona "lliure de càrregues familiars" i demanava una foto de "cos sencer"

Inspecció de Treball ha sancionat amb 6.251 euros una empresa de Girona que buscava una administrativa "lliure de càrregues familiars" i demanava una fotografia de "cos sencer".
 
El cas el va denunciar la UGT davant del departament per considerar que era "sexista" i infringia la llei d'igualtat efectiva de dones i homes. Al text, publicat el mes de juliol, es demanava una dona de "27 a 40 anys" de "bona presència", que comptés amb carnet de conduir i possibilitat de viatjar. Tot plegat, afegien, a canvi d'un "bon sou" i totes les despeses pagades.
 
No es requerien, però, coneixements d'informàtica ni d'administració. El sindicat també ha anunciat durant una roda de premsa aquest divendres que ha obert una bústia perquè, de manera anònima, es puguin denunciar casos d'assetjament a la feina. Per fer-ho, s'ha habilitat l'adreça proudiscriminació@girona.ugt.org.
 
La UGT, a més, ha alertat que les dones catalanes cobren, de mitjana, 547 euros menys cada mes i que aquesta situació repercuteix a les pensions. La jubilació, per a elles, també és, de mitjana, uns 400 euros inferior.