Figueres i Llagostera acolliran una conferència del Liceu sobre l'òpera ''L’elisir d’amore'' de Donizetti

Tindran lloc els dies 14 i 21 de desembre respectivament

El cicle de conferències gratuïtes "Liceu al territori" desembarcaran el proper mes de desembre a la província de Girona amb la presentació de l'òpera "L'elisir d'amore" de Donizetti. Més concretament el 14 de desembre al Casino Menestral de Figueres (Alt Empordà) i el dia 21 a la Biblioteca Municipal de Llagostera (Gironès) a les set de la tarda en ambdós casos.

Aquesta és una iniciativa que permet descobrir les produccions del Liceu a petició d’associacions culturals o institucions d'arreu del territori. Aquesta activitat, que està vivint un creixement exponencial, és un pas més en l’afany del Teatre per popularitzar l’òpera i ajudar al públic a desprendre’s d’idees preconcebudes sobre el gènere, tot animant-los a gaudir de la seva màgia d’una forma distesa i atractiva.

Es tracta d’un dels projectes més a l’alça del Teatre, que preveu doblar el nombre de poblacions a curt termini i facilitar que més persones puguin gaudir d’entrades subvencionades que alleugerin l’impacte econòmic de traslladar-se a Barcelona.

Sobre l'obra

L'elisir d'amore és de les òperes còmiques i alhora romàntiques més delicioses de la història del gènere. Nemorino és un noi ingenu que continua creient en l’eficàcia dels elixirs d’amor per seduir la seva estimada Adina. Aquesta el farà patir fins que sucumbeix, enamorada del noi. Tendresa i picardia van de bracet gràcies a l’original i fresca música de Donizetti, últim gran representant de l’òpera bufa italiana.

Mario Gas ambienta l’acció en la Roma feixista, amb l’entranyable record del cinema neorealista. Es tracta d'una comèdia per a tots els públics, amb l’al·licient del Nemorino del tenor eslovac Pavol Breslik, acompanyat de tres estrelles més. L’Adina de la soprano australiana Jessica Pratt i el Belcore del baríton Paolo Bordogna, a més d’un veterà buffo com Roberto de Candia representant Dulcamara.