5 anys de presó per l'home que en va atropellar un altre després d'una baralla a Blanes

L'acusat ha declarat ser conscient que podia matar la víctima

El fiscal i la defensa han pactat 5 anys de presó per a un home que en va atropellar intencionadament un altre després d'un baralla a l'exterior d'una discoteca de Blanes (Selva).

Els fets van tenir lloc ara fa deu anys, la matinada del 24 de novembre. El processat, Franco Zefireli Dos Reis, va envestir la víctima quan creuava un pas de vianants. Davant del tribunal, l'acusat ha declarat ser conscient que podia matar l'altre home amb el cotxe, però també ha dit que li havia demanat perdó i que l'havia indemnitzat amb 7.500 euros abans que el cas no arribés a judici.

Per la seva banda, la víctima ha explicat que, tot i haver pres part a la batussa, Dos Reis no s'havia enfrontat directament amb ell. També ha dit que l'havia perdonat. El fiscal, que inicialment demanava 11 anys de presó per temptativa d'assassinat, ha rebaixat la seva petició a 5 anys perquè entén que s'ha d'aplicar una atenuant molt qualificada de reparació del dany. La defensa s'ha adherit a la seva petició i el cas ha quedat vist per a sentència.

La baralla

Els fets que han arribat avui a judici van tenir lloc la matinada del 24 de novembre del 2017. Aquella nit, pels voltants de les tres de la matinada, dos grups es van discutir a l'interior del bar 'Rusticae' de Blanes. En un d'ells hi havia l'acusat; i a l'altre, la víctima. La situació va continuar després a l'exterior, degenerant en una baralla, que va obligar el personal de seguretat del local a intervenir per dispersar-la.

Després que els separessin, la víctima va voler tornar a l'interior del bar per agafar la jaqueta i anar-se'n a dormir. Eren ja gairebé dos quarts de quatre de la matinada. L'home va creuar un pas de vianants i va ser aleshores quan el processat, un jove brasiler, el va envestir amb el cotxe i va fugir.

La víctima va picar contra el capó del cotxe, va trencar el vidre del davant amb el cap i va sortir projectada uns 20 metres més enllà. Arran de l'atropellament, l'home va patir un traumatisme cranioencefàlic.

Tres dies més tard, els Mossos d'Esquadra van aconseguir localitzar Dos Reis i el van detenir. Per aquests fets, l'acusat s'enfrontava inicialment a 11 anys de presó per una temptativa d'assassinat. A més, el fiscal també demanava que no es pogués apropar a menys de 500 metres de la víctima durant un termini de 19 anys.

Admet la intencionalitat

Dos Reis, que l'any passat va ingressar en presó preventiva, ha passat aquest dimecres per la sala de vistes de l'Audiència de Girona. Davant del tribunal, i a preguntes del fiscal, l'acusat –que ara té 32 anys- ha admès que aquella matinada, quan va atropellar la víctima, la va envestir a consciència i que sabia que la podria haver matat.

El processat, però, també ha dit que, mentre ha durat la instrucció del cas, ha demanat perdó a la víctima. A més, tot i no tenir recursos, també li ha pagat 7.500 euros d'indemnització abans que el cas no arribés a judici.

Per la seva banda, la víctima ha explicat que, després de la baralla, es va quedar una estona en un racó per calmar-se. I que quan va decidir tornar a dins del bar per agafar la jaqueta, va ser quan el cotxe el va envestir, però que "després de notar l'impacte", no recorda "res més".

L'home també ha explicat que, tot i haver pres part a la batussa, Dos Reis no s'havia enfrontat directament amb ell. Per això, ha explicat que durant aquests anys l'ha acabat perdonant i que, amb els 7.500 euros, ja se sent indemnitzat.

5 anys de presó

El fiscal i la defensa han renunciat a la resta de la prova. El ministeri públic ha modificat la petició de pena i, a les seves conclusions definitives, ha demanat una condemna de 5 anys de presó per a Dos Reis, perquè entén que se li ha d'aplicar una atenuant molt qualificada de reparació del dany. La defensa s'ha adherit a la petició del fiscal i el cas ha quedat vist per a sentència.