Desmantellat un punt de venda de droga i dos detinguts a la Jonquera

També s'ha detingut un home amb haixix amagat dins el cotxe

La Guàrdia Civil va desmantellar el passat 10 de novembre un punt de venda de cocaïna i heroïna i va detenir dues persones a la Jonquera. Els arrestats són un home de nacionalitat marroquina i una dona de nacionalitat romanesa. L'operació, anomenada 'Rufla', es va iniciar el passat mes d'octubre quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement que des d'un domicili de la localitat de La Jonquera s'estarien distribuint drogues. Els agents van realitzar vigilàncies tendents a verificar els fets i van observar com en el domicili accedien sobretot persones de nacionalitat francesa, que entraven i sortien d'allà ràpidament.
 
Per aquest motiu, els agents, per ordre judicial, van dur a terme el passat 10 de novembre un registre del domicili, d'on van confiscar un total de 82 grams d'heroïna, 17 grams de cocaïna, així com material divers per a la seva manipulació i embalatge. Les drogues es trobaven disposades per a la seva venda en dosis.

Així mateix, la Guàrdia Civil va detenir els ocupants de l'habitatge, un home de nacionalitat marroquina i una dona de nacionalitat romanesa. Es van instruir diligències, que juntament amb els detinguts i les drogues, es van lliurar al Jutjat de Guàrdia de Figueres.

D'altra banda, en un altre servei també a La Jonquera, els agents de la Guàrdia Civil van confiscar de 12,6 quilograms i van detenir un ciutadà Rus.

Els fets es van produir el matí del passat dia 10 de novembre quan una patrulla va observar un cotxe amb matrícula russa i ocupat per una sola persona que circulava en direcció a França. Després d'identificar l'ocupant, els guàrdies civils van inspeccionar el vehicle i van detectar que el terra del maleter semblava manipulat, per la qual cosa van inspeccionar el vehicle més a fons i van comprovar que des del respatller del seient posterior s'accedia a un buit on es van trobar diversos paquets embolicats en cel·lofana que contenien 12,6 quilos d'haixix. Davant dels fets, els agents van detenir A.R. de 56 anys i nacionalitat russa.

Es van instruir diligències, que amb detingut i les drogues, es van lliurar al Jutjat de Guàrdia Dels de Figueres.