Més de 300 veïns assisteixen a la presentació del servei de recollida de residus porta a porta a Riudellots

El 25 de novembre es retiraran els contenidors

Més de 300 veïns van participar a la presentació del servei de recollida de residus porta a porta a Riudellots de la Selva, que es va fer el divendres al vespre. I és que el Consell Comarcal de la Selva posarà en marxa el servei de recollida porta a porta a Riudellots de la Selva el proper dia 26 de novembre i per això des de l’ens comarcal es va veure oportú organitzar una presentació pública a la població en general.

En aquest primer acte de presentació del servei hi va participar el director de l’Agència Catalana de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost que va exposar “La nova planificació en matèria de residus a Catalunya”. En el marc de la seva intervenció, Tost va exposar els avantatges del porta a porta. Així mateix, va dir que l’objectiu del govern de la Generalitat de Catalunya, següent els models més avançats europeus és arribar al 65 per cent de reciclatge el 2030.

A l’acte també hi van ser el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, l’alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, la gerent de l’empresa NORA, SA, Montserrat Bosch, el cap del departament de Territroi i Sostenibilitat, Felip Toledo, la regidora de Medi Ambient, Carme Camps, així com també la resta de regidors  del consistori riudellotenc i dels tècnics de l’ens comarcal.

Inici del servei a Riudellots de la Selva

A Riudellots de la Selva, el dia 25 de novembre desapareixeran tots els contenidors del carrer i el diumenge 26 a la nit s’haurà de treure la primera bossa a la porta de casa.  En el cas concret d’aquesta població, es recolliran a la porta de casa totes les fraccions de residus que fins ara tenien servei a la via pública, que són: fracció orgànica, envasos, cartró, vidre, resta i fracció vegetal. Per utilitzar el servei és obligatori que cada llar disposi de dos cubells lliurats per l’Ajuntament: un de marró identificat amb un codi, per a la fracció orgànica, i un de verd per al vidre. Aquests cubells i la resta d’informació del servei porta a porta s’entreguen en els punts informatius que, del 10 al 25 de novembre, circulen pel municipi i la Casa de Cultura des d’on també es resoldrà qualsevol dubte que tinguin, presencialment o trucant al telèfon d’atenció ciutadana 872012018.