Trànsit avisa de vent huracanat a l'AP-7 i a l'N-II i demana precaució als conductors

Des de la una de la matinada, els Bombers de la Generalitat han rebut 31 avisos

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha demanat molta precaució aquest dilluns al migdia per la presència de vent fort o huracanat en el tram de l'AP-7 entre La Jonquera i Figueres i entre Aldea i Amposta, als dos extrems del país; a més de la C-31 a Castell-Platja d'Aro, amb una força més moderada; a la N-260 entre Vilajuïga i Portbou i a l'N-II entre La Jonquera i Figueres. Davant la possibilitat que es produeixin aquestes fortes ratxes de vent, Trànsit aconsella als conductors que agafin fort el volant, que redueixin la velocitat i que tinguin precaució amb les distàncies laterals i amb els vehicles de gran tonatge. Per la seva part, els Bombers de la Generalitat han rebut una seixantena d'avisos des de la una de la matinada, dels quals 31 han estat a la Regió d'Emergències de Girona.

D'aquests, 17 han estat al Baix Empordà i 9 a l'Alt Empordà, mentre que en altres comarques, com el Maresme, n'han sumat 11. Cap de les incidències ha estat important, tot i que destaca un arbre caigut sobre un vehicle estacionat al carrer Eduard Marquina de Badalona que no ha causat ferits.

Fins a les deu del matí, la ratxa més forta ha estat a Portbou (Alt Empordà), amb 125,3 quilòmetres per hora, seguit dels 119,5 km\/h a la Tosa d'Alp 2.500; els 116,6 km\/h de Roses (Alt Empordà) i els 115,2 al Parc Nacional dels Ports (Baix Ebre). De fet, a Roses, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, feia 12 anys que no mesura una ratxa de vent tan forta. La darrera va ser el 10 d'abril del 2005, amb una punta de 127,8 quilòmetres per hora.