Sergi Bonet i Joaquim Salvi es diputaran les eleccions al rectorat de la UdG a finals de novembre

El termini per presentar candidatures ja s'ha acabat

La Universitat de Girona (UdG) triarà aquest mes entre donar un altre mandat a Sergi Bonet com a rector o fer un canvi de rumb amb un projecte encapçalat per Joaquim Salvi. Els dos noms que havien circulat abans del termini oficial per presentar-se s'han acabat confirmant com els únics que estaran als comicis universitaris que, per primer cop, seran només per via electrònica.

La proclamació de moment és provisional i hi ha tres dies per tal de presentar alguna reclamació. Bonet ha organitzat la seva campanya a les xarxes sota l'etiqueta '#mesudg' mentre que Salvi utilitza '#novaudg'. El proper pas que hauran de fer els candidats és lliurar les línies generals del seu programa el 21 de novembre, just el dia en el qual començarà la campanya electoral.

Salvi i Bonet tindran set dies per convèncer a la comunitat universitària abans de la jornada de votació que es farà els dies 29 i 30 de novembre. El nom del rector es coneixerà al final d'aquesta jornada si un dels dos obté més del 50% dels vots. En cas contrari, el reglament preveu una segona volta amb votació prevista el 18 de desembre.