Mig miler de concentrats a Girona en protesta per la decisió del Suprem envers els membres de la Mesa

L'acte s'ha fet davant la delegació de la Generalitat

Nova protesta dels treballadors de la Generalitat a Girona. En total han estat unes 500 persones les que han mostrat el seu malestar aquest divendres al migdia amb la decisió presa pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, després de decretar presó sota fiança per diversos membres de la Mesa del Parlament. L'acte també ha volgut recordar als vuit consellers empresonats i els dos líders civils, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

En aquest sentit els assistents han lamentat l'actitud de la jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela que ha denegat els recursos interposats pels advocats dels deu empresonats. Per això, un dels crits més repetits ha estat "Llibertat presos polítics". Durant la concentració, com és habitual, s'han mostrat pancartes reclamant la tornada "a casa" del tots ells i exigint "democràcia".

Tot plegat abans de llegir el manifest que ha servit per tornar a reivindicar el govern destituït com "el legítim", ja que ha estat escollit democràticament pels catalans. També s'ha demanat que deixi d'aplicar-se l'article 155, a l'hora que els concentrats han exigit que no es judicialitzi més la política, per
part del govern espanyol.

L'acte, promogut pels treballadors públics, ha comptat amb el suport de la Plataforma Girona Vota i els Comitès en Defensa de la República (CDR), i ha durat poc més de cinc minuts. Tot plegat ha acabat amb un minut de silenci en protesta pels empresonaments, trencat pel cant dels Segadors i un llarg aplaudiment seguit de crits de "llibertat".

Forcadell en llibertat

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha abandonat aquest divendres a les 14.08h, dues hores després de l'acte, el centre penitenciari d’Alcalá Meco, on havia ingressat dijous a la nit per ordre de Llarena. Ho ha fet a bord del cotxe oficial de la presidenta del Parlament, el mateix que la va acompanyar dijous i també la setmana passada al Tribunal Suprem per declarar com a investigada per un delicte de rebel·lió.

Forcadell ha sortit de la presó després que els seus advocats han dipositat aquest matí de divendres els 150.000 euros de fiança imposada pel jutge, uns diners que surten de la caixa de solidaritat de l’ANC i que el magistrat ha consignat al migdia.