ERC d'Olot reivindica un govern de concentració ''fort'' a la ciutat

La formació celebra que el PDeCAT hagi trencat amb el PSC

Dues hores després que el PDeCAT anunciés el trencament amb el PSC, ERC que és el partit amb el major nombre de regidors a l'oposició (cinc) ha reivindicat la necessitat de formar un govern de concentració quan abans millor. Fa uns dies ja va fer aquest oferiment al PDeCAT per poder defensar les institucions del país i aquest dijous ha reivindicat de nou aquesta fórmula.

L'objectiu principal, segons la seva portaveu, és tenir un "govern fort" que pugui defensar la República i "entomar les agressions" que puguin venir de l'estat espanyol. I per això és necessari que tots els regidors republicans estiguin a l'equip de govern. Des d'ERC, asseguren que són "el màxim de generosos possibles" perquè demanen iniciar converses sense cap condició ni tampoc "línia vermella".

Creuen que és la millor opció per arribar fins al final del mandat municipal. Ara bé, també admeten que si finalment el PDeCAT o les altres formacions no ho creuen convenient, mantindran el compromís de "governabilitat" i de suport amb els temes de país com venen fent fins ara.

Aquest mateix dijous ja han fet arribar una proposta de trobada per demà mateix amb la resta de forces. La data que ha anunciat l'alcalde, Josep Maria Corominas, de portar el nou cartipàs en el ple del 23 novembre els sembla una bona data. I insisteixen que cal treballar en aquests acords els pròxims dies.

Amb la sortida del PSC, l'equip de govern es queda amb els vuit regidors del PDeCAT, un regidor de Demòcrates (Jordi Alcalde).I a l'oposició hi ha els 5 regidors d'ERC, 3 de la CUP, 1 d'OEC i els 3 del PSC.

Pendents de la justícia

Barnadas ha recordat que aquest dijous els membres de la mesa i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, declaren davant el Tribunal Suprem. "Esperem que la justícia sigui més justadel que ha estat fins ara i que tornin a casa" sense que s'ordeni el seu ingrés a presó, ha afirmat. També s'ha referit als empresonaments "il·legals" dels presidents de l'ANC i Òmnium i del vicepresident i vuit consellers "destituïts en aplicació de l'article 155".

La CUP decidirà el seu paper en assemblea
La CUP també ha valorat el trencament del pacte a l'Ajuntament d'Olot. En un comunicat, recorden que "porten molts mesos" demanant aquest gest, entenen que en els moments que viu el país, "el PDeCAT no podia governar amb el PSC, que ha donat suport a l’aplicació del 155 contra el govern legítim de Catalunya" i que "ha provocat l’empresonament i l’exili del govern català democràticament escollit".
Malgrat tot, valoren i recolzen el pas que ha pres el PDeCAT i anuncien que decidiran en assemblea el paper que tindran a partir d'ara a l'Ajuntament. La formació subratlla que mantindran el suport en la "construcció i defensa de la República catalana" així com "l'oposició a les polítiques de retallades que van en detriment dels drets socials".