Jutgen un exboxejador per apallissar i abusar sexualment de la parella a Sils

L'acusat nega els fets, assegura que la víctima "està mentint"

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dijous un exboxejador que s'enfronta a una pena de 10 anys i 9 mesos de presó acusat d'apallissar i abusar sexualment de la seva parella a Sils (Selva). La fiscalia l'acusa de dos delictes de maltractament en l'àmbit de la violència domèstica, un delicte d'abús sexual amb penetració i un altre d'amenaces. Els fets que han arribat a judici es remunten als dies 24 i 25 d'abril del 2013.

Segons l'acusació pública, la parella feia poc temps que sortia però ja vivien plegats. Sosté que la tarda del 24 d'abril hi va haver una primera disputa en el transcurs de la qual l'home li va mossegar l'orella a la denunciant.

Ja a la nit, indica el fiscal, quan van arribar a casa la va coaccionar per mantenir relacions sexuals i, després, la va subjectar amb força pel coll i li va clavar una pallissa a cops de puny i amb un ganivet. L'acusat nega els fets, assegura que la víctima "està mentint" i atribueix la denúncia a que ell no volia continuar la relació. Per això, la seva defensa demana que l'absolguin.

La disputa

L'acusat i la víctima eren parella des de feia poc temps però, segons sosté la fiscalia, ja vivien plegats (ja fos a casa d'ell o a la d'ella) i tenien una relació anàloga al matrimoni. Els problemes van començar la tarda del 24 d'abril del 2013. Segons indica l'acusació pública i ha explicat la denunciat al judici, la parella estava a un bar de la urbanització quan van començar a discutir.


En el transcurs de la disputa, l'home la va subjectar pels braços i li va mossegar l'orella. "Després va riure i va fer veure que era una broma", ha explicat la dona. El fiscal indica que, tot i que la mossegada no causés lesions de gravetat, constitueix igualment un delicte de maltractament en l'àmbit de la violència de gènere perquè l'hauria fet durant una discussió i, per tant, no era "per jugar".

La parella va continuar passant el dia plegats fins que van tornar a casa a la nit. Segons ha explicat la dona, tan bon punt van arribar l'acusat li va dir que volia mantenir relacions sexuals. "Jo no volia pel que havia passat abans però al final em vaig haver de deixar, tenia por", ha dit. La fiscalia sosté que el processat va cometre un delicte d'abús sexual amb penetració perquè la dona "no va donar un consentiment vàlid" i l'acusat va actuar amb abús de superioritat.

A continuació, relata el fiscal, l'acusat va subjectar la víctima pel coll, amb força, i li va començar a retreure que hagués insultat la seva mare. L'agressió va anar pujant de to i el processat va començar a colpejar la denunciant a cops de puny. Després, va anar a buscar un ganivet de grans dimensions que va fer servir per colpejar-la, també, amb la part plana i li va posar al coll per intimidar-la.

Després de clavar-li la pallissa, exposa la fiscalia, la va amenaçar ja l'endemà al matí i li va dir que si deixa alguna cosa faria mal a les seves filles i als seus nets. "Així que em vaig maquillar per tapar les ferides i vam sortir al carrer per anar a fer unes gestions", ha dit la dona.

Ja el dia 26, ha relatat al judici, va aconseguir que l'acusat es prengués una medicació i va aprofitar que dormia per denunciar-lo a la policia. La dona ha exposat que el processat la va estar perseguint i pressionant perquè retirés la denúncia, tal i com finalment va fer. "Em vaig enamorar d'ell i pensava que el podia regenerar", ha exposat.

Nega els fets

L'acusat, que segons ha explicat la seva advocada al judici va ser boxejador professional durant 14 anys, ha negat els fets. L'home ha assegurat que la denunciant "ha mentit". "Si li hagués donat un cop de puny li hauria deixat l'ull tancat", ha assegurat. El processat apunta que tot plegat és perquè ell no volia continuar la relació. "Era ella que venia a casa a buscar-me, jo no volia estar amb ella perquè bevia molt, però això ella no ho diu", ha lamentat.

La seva advocada sosté que les ferides que tenia la dona eren de caràcter lleu i que no hi ha cap marca d'atac amb ganivet. També exposa que les lesions que van objectivar els forenses podrien ser el resultat de pràctiques sexuals, com ara d'asfíxia pels morats al coll.

El fiscal demana que imposin una condemna global de 10 anys i 9 mesos de presó a l'acusat i que indemnitzi la víctima amb 6.350 euros. La defensa demana l'absolució. Com a alternativa, si el declaren culpable, al·lega dues circumstàncies atenuants. D'una banda un trastorn d'alteració psíquica provocat per depressió i pel deteriorament cognitiu generat arran dels anys de boxa i el consum de tòxics i, de l'altra, una atenuant de dilacions indegudes perquè el cas ha trigat quatre anys i mig a arribar a judici.