Cremen sis vehicles i una pila de deixalles de matinada a Blanes

Els focs s'han produït als carrers Maria Lluïsa, al Camí dels Papus i Raval

Diversos incendis en poc més de mitja hora en el nucli urbà de Blanes han calcinat aquest dimarts a la matinada un total de sis vehicles i una pila de deixalles, mobles i trastos vells, segons han informat els Bombers de la Generalitat.

El primer avís s'ha produït poc abans de les dues de la matinada al carrer Maria Lluïsa, amb dos vehicles cremats totalment i un tercer afectat parcialment. Vint minuts més tard, al mateix carrer ha cremat un altre vehicle i quan passaven uns cinc minuts de les dues de la matinada, ha cremat la pila de deixalles, mobles i trastos vells al Camí dels Papus, número 3.

En aquest cas, els mateixos veïns han estat els encarregats de sufocar les flames i els Bombers han revisat que estigués ben apagat. Per últim, a dos quarts de tres de la matinada, un incendi ha cremat un vehicle i ha afectat parcialment un segon al carrer del Raval 79.

La principal hipòtesi amb la qual treballen els investigadors és que es tracti d'una bretolada. El cap de torn de la Policia Local de Blanes, Rafa Flores, ha explicat que "no hi ha testimonis" dels fets i, per tant, no poden precisar "si ho ha fet una persona sola o bé un grup".

Tot i que hi hagi hagut diferents focus a diversos punts de la ciutat, Flores contempla que els pugui haver fet la mateixa persona o grup d'individus. Un cop fetes les primeres diligències, la Policia Local ha traslladat la investigació dels fets als Mossos d'Esquadra.

Abans dels actes vandàlics d'aquesta passada nit, a Blanes no es consten precedents d'incidents d'aquest tipus. "El que havia passat darrerament són contenidors de paper cremats sobretot dissabte al matí", explica Flores. Des de la Policia local ressalten que hi havia hagut "algun cas puntual" que havia afectat alguna motocicleta "però com aquesta nit, no".