Quatre detinguts per cultivar 960 plantes de marihuana en una casa de Sant Martí de Llémena

Els agents van interceptar els seus cotxes poc després que sortissin de l'habitatge

Les detencions i la descoberta de la plantació de marihuana són el fruit d'una investigació que va tenir lloc aquest octubre. Els Mossos van tenir coneixement que en una casa de Sant Martí de Llémena s'hi estaria cultivant droga. Per això, la policia va començarà vigilar-ne les entrades i sortides.

El dia 31, una dotació dels Mossos va observar com un tot terreny sortia de l'habitatge investigat. Li obria la marxa un segon cotxe, que circulava davant seu fent tasques de vigilància.

Diversos agents van començar a seguir els dos vehicles i, en paral·lel, la policia va muntar un control per aturar-los al quilòmetre 8,5 de la GI-531. Quan el conductor del primer cotxe va veure els Mossos, va alertar el tot terreny perquè intentés esquivar-los. Aquest segon vehicle es va posar per un camí de terra amb intenció de despistar-los, però una altra patrulla que el seguia amb un vehicle no logotipat el va poder aturar poc després.

A dins del tot terreny, els Mossos d'Esquadra hi van descobrir 46 grams de marihuana repartits en bosses de plàstic. Per això, van detenir els tres ocupants del vehicle per un delicte contra la salut pública.

Prop d'un miler de plantes

Aquell mateix dia, la policia va fer una entrada i registre a l'interior de l'habitatge de Sant Martí de Llémena. Allà, els Mossos van descobrir-hi 960 plantes de marihuana en diferents estadis de creixement i van fer la quarta de les detencions en relació amb aquest cas.

Els detinguts són tres homes de 25, 29 i 41 anys, i una dona de 37 anys. Tenen nacionalitats espanyola i hondurenya i viuen a Girona i a Sant Martí de Llémena mateix. De tot el grup, només un dels homes té antecedents.

Els detinguts van passar a disposició judicial divendres passat. Després de prendre'ls declaració, tots ells van quedar en llibertat provisional.