Cancel·lat el Lluèrnia d'Olot per no coincidir amb la manifestació de dissabte a Barcelona

Els organitzadors conviden a "encendre els carrers" el divendres en senyal de protesta

Lluèrnia, el festival de la llum i el foc que es fa Olot, ha decidit cancel·lar l'edició d'aquest 2017. L'esdeveniment estava previst el dia 11 de novembre però no es farà perquè coincideix amb la manifestació a Barcelona per demanar l'alliberament dels consellers cessats i dels líders socials d'ANC i Òmnium que són a la presó.

En un comunicat, els organitzadors del Lluèrnia expliquen que molts dels artistes, voluntaris i organitzadors optaran "per exercir de ciutadans lliures i solidaris". Els responsables admeten que "la decisió és dolorosa" i demanen "comprensió".

El festival creu que ara els carrers s'han d'omplir "de llibertat i lluita pacífica" i no és moment de fer-hi activitats com la seva. La suspensió també afecta els actes previs coneguts com 'la fumarola'.

En contrapartida, els organitzadors de Lluèrnia conviden a tothom a "encendre els carrers d'Olot" el divendres a dos quarts de vuit del vespre. L'activitat consistirà en posar espelmes a balcons, finestres i aparadors d'arreu de la ciutat i especialment a aquells llocs que havien d'acollir instal·lacions del Lluèrnia. El festival ja ha anunciat que tornarà el 10 de novembre del 2018 en l'edició "més lliure, brillant i calorosa de la història".