La Plaça del Vi de Girona es torna omplir per exigir la llibertat dels presos polítics

Benet Salellas, Magda Casamitjana i Camil Ros han fet una crida a la unitat

Nou clam per demanar la llibertat dels "presos polítics" catalans. La Plaça del Vi de Girona ha tornat a veure com milers de persones l'omplien per segon dia consecutiu. Aquest divendres han estat prop de 4.000 les persones que han volgut mostrar la seva "indignació i rebuig" per la decisió de la justícia de mantenir a presó Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, així com els vuit consellers destituïts.

Un acte on han intervingut els exdiputats Benet Salellas i Magda Casamitjana, juntament amb el secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros. Els tres han fet un "front comú" a l'hora de condemnar l'acció de la justícia espanyola que "engarjola gent innocent". Especialment afectat estava Camil Ros, que ha recordat la figura de la seva companya de sindicat Dolors Bassa. "No pot ser que hi hagi gent bona a la presó per defensar les seves idees polítiques", ha ressaltat.

El secretari general ha lamentat la situació que està vivint el país i assegura que a l'estat espanyol "s'està vulnerant els drets humans des del setembre". Per això, Ros ha demanat una intervenció d'Europa per aturar la "repressió de l'Estat". Una demanda que coincideix amb la de Casamitjana i Salellas. L'advocat assegura que la comunitat internacional "s'haurà d'asseure un dia amb Mariano Rajoy, i negociar com fer efectiva la República".

Salellas ha volgut recordar que el "front unionista - PP, PSC i C's - també és responsable del què està passant". El cupaire ha demanat unitat a l'hora d'afrontar la situació que viu Catalunya. "Ningú va dir que ens regalarien res", ha reblat, alhora que demanava que es mantingui el caràcter pacífic de les protestes.

Tot plegat en una Plaça del Vi que aplaudia les intervencions i que ha esclatat quan Salellas ha explicat que el Ministeri de Foment ha demanat prohibir l'aturada de país prevista per al proper dimecres. "Tinguem clar que correm el risc de perdre tots els drets", ha advertit l'exdiputat.

Per la seva banda Magda Casamitjana ha llegit un poema d'Ovidi Montlló que "reflecteix el què estem vivint aquests dies". Casamitjana ha posat en valor la no violència amb la què s'està fent aquesta revolució. "Això és el que els fa més ràbia", ha sentenciat.