Sant Feliu de Guíxols reclama la llibertat ''del govern legítim''

El document s'ha consensuat amb tots els grups municipals

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) ha celebrat aquest divendres un ple extraordinari on s'ha llegit una declaració institucional per reclamar la llibertat "del govern legítim". El document s'ha consensuat amb tots els grups municipals, inclòs el PSC que governa en coalició amb TSF i ERC. L'escrit recorda als consellers destituïts (a excepció del cessat Santi Vila) i asseguren que se'ls ha tancat a la presó per "defensar unes idees polítiques".
 
També fa menció als presidents d'Òmnium i l'ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, assegurant que "de nou, es va judicialitzar un conflicte polític que l'Estat espanyol no sap resoldre amb diàleg i negociació". En aquest sentit, recorda que el govern espanyol ha tornat a creuar "una línia vermella" que "posa en greu risc els valors democràtics que crèiem que eren la base de la Constitució de 1978".
 
L'alcalde, Carles Motas (TSF), ha estat l'encarregat de llegir el document on remarquen que "empresonar representants legítims del govern de Catalunya i de la societat civil no fa més que tensar, crispar i radicalitzar un conflicte polític". En aquest sentit, ha afirmat que "romandrem units en l'adversitat" i "alçats en defensa de les nostres institucions". També que seran ferms exigint la "llibertat immediata" dels "Jordis" i dels consellers, Carles Mundó, Meritxell Borràs, Dolors Bassa, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn i el vicepresident cessat, Oriol Junqueras.

L'escrit s'ha consensuat amb totes les formacions que integren el consistori (CiU, CUP, Avancem més i Guíxols des del Carrer-Entesa) així com els membres del govern municipal, entre els quals hi ha ERC i el PSC.