Tallat el pas de trens convencionals a l'estació de Girona en protesta pels empresonaments

La mobilització ja ha afectat dos combois que es dirigien a Figueres i a Barcelona

Una cinquantena de persones (a les quals s'hi han acabat afegint una desena més) s'han trobat aquest divendres a les tres de la tarda a l'estació de tren de Girona. Pocs minuts després, han tret un megàfon i al vestíbul de l'estació han començat a reclamar la "llibertat per als presos polítics". Després, han pujat a les vies del tren i han tallat la circulació de combois.

En paral·lel, els viatgers que volien agafar un tren en direcció Barcelona Sants o Portbou, s'han anat acumulant a les andanes i han arribat a ser més d'un centenar. Els vigilants de seguretat i els mossos els han allunyat de la línia que tallava les vies i els ha fet anar fins al final de les andanes. Segons informa Rodalies de Catalunya, el pas de trens s'ha restablert entre Celrà i Fornells a dos quarts de cinc de la tarda i els retards fins a recuperar progressivament els horaris pot superar els 30 minuts.

Els Mossos d'Esquadra han anat a parlar en diverses ocasions amb els manifestants que, d'entrada, no han posat una hora límit per a la mobilització.

Finalment, quan ja feia una hora que tallaven el pas de trens per la via convencional, han decidit voluntàriament dissoldre la concentració i marxar de l'estació.

Durant la protesta, han cridat proclames contra l'empresonament dels consellers destituïts i dels líders d'Òmnium i de l'ANC. "Llibertat presos polítics", "Ells tampoc poden tornar a casa seva" o "Les vies seran sempre nostres" ha sonat a l'estació de Girona, al costat d'una crida constant a la "vaga general".

Els concentrats s'han emplaçat a participar en la concentració convocada aquest divendres a la tarda a la plaça del Vi i avisen que hi haurà més manifestacions espontànies al llarg d'aquests dies.