Detingut a Roses un home amb una ordre de detenció europea i d'ingrés a presó per robar cotxes

S'emportava vehicles dels concessionaris amb l'excusa de provar-los

La Policia Local de Roses va detenir el 30 d'octubre un veí del municipi sobre el qual constava una ordre europea de detenció i d'ingrés a presó per múltiples robatoris de vehicles. El detingut s'emportava cotxes dels concessionaris amb l'excusa de provar-los. Els fets es remunten al migdia de dilluns quan una unitat del SEM va demanar presència policial per atendre un home begut, que s'oposava a l'assistència mèdica i a identificar-se.

Els agents el van traslladar al CAP i quan li van demanar les dades van comprovar el requeriment del Jutjat Penal número 1 de Figueres. Després d'escorcollar-lo, li van trobar un ganivet de cuina amagat i unes claus d'un cotxe que van localitzar a l'aparcament del mercat i que havia robat a França el març. Els agents el van lliurar als Mossos per la seva custòdia i posterior passi a disposició judicial. Al seu historial, hi consten fins a 15 detencions, tres de les quals les han efectuat la Policia Local.

Se li atribueixen els delictes de robatori de vehicles, conducció sense permís, conducció temerària, atemptat i resistència als agents de l'autoritat, conducció sota els efectes de l'alcohol, negativa a sotmetre's a les proves de detecció alcohòlica, danys i lesions per imprudència greu. Segons ha explicat el cos policial, el modus operandi del detingut consistia en adreçar-se a un comerç o concessionari, interessar-se per un model de cotxe concret i, amb la intenció de provar-lo, abandonar l'establiment conduint el vehicle sense retornar-lo.