El regidor del PP a Calonge estripa el carnet del partit

Joan Pons seguirà com a edil no adscrit

El regidor del Partit Popular (PP) de Calonge (Baix Empordà), Joan Pons, ha deixat de militar al partit després dels empresonaments dels consellers destituïts. Pons, però, continuarà dins l'equip de govern encarregat de les àrees de manteniment, conservació i Brigada Municipal, com a regidor no adscrit.

L'edil ja es va abstenir en dues mocions que es van presentar la setmana passada, una en rebuig per l'aplicació de l'article 155, i l'altre que reclamava la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

La decisió de Pons també s'entén com un gest de cara a l'alcalde de Calonge, Jordi Soler, que havia reclamat una posició ferma als seus socis de govern, PSC i PP. Els socialistes, per la seva banda, van posicionar-se a favor de la moció de rebuig a l'article 155 i demanant la llibertat dels líders d'ANC i Òmnium.

Biografia

Pons fou nascut a Barcelona el 9 d'octubre de 1940. Divorciat i jubilat. Va estudiar al col.legi Collaso Gil i a l'Institut Menéndez y Pelayo. Fou fundador del C.F. La Vanguardia, on va arribar a jugar a segona regional.

Amb 16 anys va entrar d'aprenent al diari La Vanguardia, i als 30 anys fou nomenat per Don Carlos de Godó cap de la secció d'impremta i muntatge d'aquest diari. Va estudiar un mes a Boston estudis vinculats a la reconversió del sistema de linotípia  al sistema informàtic. L'any 1998 va inaugurar l'edició de La Vanguardia a Girona juntament amb el periodista Antonio Sandoval.

Ha viscut a Barcelona, Girona i Bangkok. Actualment viu a Calonge.