Un miler de persones es concentren a Girona en protesta per la destitució del govern legítim de Catalunya

A l'acte s'ha reclamat que es deixi d'aplicar el 155 i exigit la llibertat de Sánchez i Cuixart

Nova aturada dels treballadors de la Generalitat a Girona, aquest cop coincidint amb la destitució del delegat del Govern a la demarcació, Eudald Casadesús. Els funcionaris s'han concentrat davant de l'edifici on treballen, i han rebut el suport de centenars de persones convocades per la plataforma Girona Vota. Tot plegat per fer veure el seu malestar amb les decisions que ha pres el govern espanyol i la justícia.

Una protesta on s'han mostrat pancartes on es llegia el lema "Estem en contra del 155" o "El nostre govern és legítim". També s'ha cridat en favor dels líders d'ANC i Òmnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, a qui s'ha recordat i aplaudit constantment.

L'aturada ha durat una mitja hora i s'ha fet, com és habitual, davant de les escales de l'edifici de la Generalitat a Girona. Tot plegat just una estona després que Casadesús passés a recollir les seves pertinences personals, i s'acomiadés dels treballadors.

A través d'un manifest que s'ha llegit al final de l'acte, el fins ara delegat ha rebut "tot el suport" per part dels funcionaris. "Ens posem a disposició del nostre delegat del Govern, que ha estat cessat il·legalment", rebla el comunicat, en un dels vuit punts que té.

Persecució policial

L'acte de protesta ha volgut denunciar també una "persecució judicial" per part de l'estat espanyol, contra els "representants legítims" escollits pel poble de Catalunya.

Un cop llegit el manifest, els ciutadans han aplaudit llargament les reivindicacions de llibertat per Sánchez i Cuixart, així com la condemna que s'ha fet per la destitució de Casadesús. Un dels assistents en Josep Radresa assegura que seguirà manifestant-se "les vegades que calgui" fins que es recuperin "els drets que ens han tret".

En el mateix sentit s'expressava la Maria Rosa Domingo que reconeix que sempre que es fa una crida, surt a protestar per l'actitud que té el govern espanyol. "Estem aquí per l'atac a les nostres institucions, i tornarem a sortir fins que no parin", ressalta.

Anar a votar el 21-D

En el què coincideixen la majoria d'assistents és en anar a votar el proper 21 de desembre. "Malgrat que són unes eleccions convocades per Rajoy, hem d'anar-hi perquè si no, estarem regalant les institucions catalanes a qui no vol que es desenvolupin", sentencia Rodresa.

Una opinió que Maria Rosa Domingo comparteix ja que si guanya l'independentisme "ningú podrà dir que ho fa en unes eleccions il·legals". El mateix parer manté l'eurodiputat d'ERC Josep Maria Terricabras que ha estat present a l'acte.

Nova protesta a la Plaça del Vi

La protesta del matí ha estat la primera de les dues convocades per aquest dijous. La segona, està prevista per les set del vespre a la Plaça de Vi. Com en l'anterior es pretén denunciar l'aplicació de l'article 155, la persecució judicial a càrrecs electes i líders de les entitats civils i la destitució del Govern per part de l'estat espanyol.