ERC de Girona reitera la proposta d'un govern de concentració

La formació assegura que, passi el que passi, no posarà "pals a les rodes"

ERC de Girona celebra que Madrenas hagi "cedit a les múltiples peticions de la gent del carrer i d'alguns grups municipals" i hagi trencat amb el PSC. Per la formació, es tracta d'un acte de "coherència" arran del suport dels socialistes a l'aplicació del 155. La seva portaveu, Maria Mercè Roca, va llençar la setmana passada una proposta de "govern de concentració" amb CiU i la CUP per "defensar la independència".

Una coalició que sumaria divuit dels 25 regidors que conformen el ple. Roca reitera ara la proposta "malgrat saber que Madrenas s'ha decantat per govern, de moment, en solitari". "En moments excepcionals calen solucions excepcionals", insisteixen. Per això, en un comunicat afirmen que "és el moment que tots i totes ens arremanguem i assumim la nostra part de responsabilitat i de compromís".

Malgrat això, "faci el que faci" l'alcaldessa i per "coherència, des d'ERC-MES estan disposats a "garantir la governabilitat de la ciutat" fins a les eleccions municipals de 2019. "No posarem pals a les rodes ni deixarem caure el govern", insisteixen. Tot i això, asseguren que no donaran un "xec en blanc". "La nostra intenció és debatre i pactar les mesures necessàries per millorar la vida dels nostres veïns i veïnes i construir, entre tots, una ciutat millor", afegeixen a l'escrit.