Vila comunica a Mas i Pascal la seva voluntat de ser candidat del PDeCAT el 21-D

L'exconseller reivindica una independència de Catalunya "ajustada a dret"

L'exconseller Santi Vila ha revelat que ha plantejat al president del PDeCAT, Artur Mas, i a la coordinadora general del partit, Marta Pascal, la seva determinació de ser candidat a les eleccions del 21-D convocades pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy. En una entrevista a Rac 1, Vila ha defensat que el PDeCAT "doni veu a la moderació" i ha considerat que el programa electoral hauria de reivindicar la independència de Catalunya "ajustada a dret". Vila ha afegit que trobaria "correcte" un procés de primàries per escollir el candidat i ha apostat per no reeditar JxSí i que la unitat d'acció es limiti a programes compartits. Finalment, ha afegit que si Puigdemont canviés d'opinió i decidís finalment presentar-se com a candidat, aquest fet el faria reconsiderar la seva determinació de ser cap de llista.
 
Vila ha argumentat que, al seu parer, el PDeCAT ha de concórrer al 21-D amb tres idees. La primera, defensar les institucions, l'autogovern, les llibertats i la democràcia. En segon lloc, l'amnistia, i que el president espanyol, Mariano Rajoy, doni instruccions a la Fiscalia perquè deixi als polítics "fer política". I, finalment, conjurar-se per aconseguir un referèndum acordat, legítim i reconegut.

Finalment, l'exconseller ha advertit que cal anar amb "compte" amb què es compromet als ciutadans a partir dels programes electorals de les formacions sobiranistes. "Ens podríem situar que la nit del 21-D estiguem just on estàvem després de fer la declaració d'independència divendres passat", ha conclòs.