Madrenas reestructura el cartipàs a Girona després de la marxa del PSC

Cal contractar un nou assessor i la regidora Eva Palau tindrà dedicació exclusiva

"Hem anat ràpid", ha assegurat l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, durant la presentació del nou cartipàs a l'Ajuntament. Divendres es trencava el pacte amb el PSC i, aquest dilluns mateix, l'alcaldessa ja ha enllestit el nou organigrama municipal.

Al nou cartipàs, l'àrea de Serveis Socials, Igualtat i Seguretat –que fins ara portava Paneque- desapareix i se subdivideix. Igualtat i Serveis Socials passa a dependre directament d'Alcaldia, i qui n'assumeix les competències és la regidora Eva Palau. De retruc, això suposarà que passi a tenir dedicació exclusiva al consistori (perquè, en paral·lel, també continua portant Dinamització del Territori i Salut).

D'Alcaldia també en pengen tres regidories més que fins ara portaven els socialistes. En concret, les de Joventut (que recau en Carles Ribas), la de Treball (Glòria Plana) i la de la Unitat Municipal d'Anàlisi Territorial (UMAT), Ciutat Intel·ligent i Relacions Exteriors (Narcís Sastre).

Per la seva banda, el vicealcalde Eduard Berloso suma també Seguretat –i per tant, Policia Municipal- a les àrees que portava fins ara (Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació i Cooperació). El trencament del pacte també comportarà canvis en les tinences d'alcaldia. Eduard Berloso passa a ser primer tinent d'alcalde (fins ara, ho era Paneque) i per darrere seu, com a segona i tercera tinentes d'alcalde, venen Maria Àngels Planas i Glòria Plana.

Nou assessor

L'alcaldessa de Girona ja ha avançat que, de retruc, que CiU passi a governar en solitari suposarà contractar un nou assessor. Aquest, però, l'haurà de validar el ple municipal. Serà el sisè que tindrà el grup municipal i s'encarregarà d'urbanisme i activitats econòmiques. Unes àrees on Madrenas explica que es preveu que hi hagi un increment de feina, "entre d'altres per les obres i projectes que entren al consistori".

Per últim, la sortida del PSC de l'equip de govern també suposa canvis pel què fa als barris. El regidor de Cooperació, Cristóbal Sánchez, passarà a ser l'interlocutor entre els veïns i l'Ajuntament en tots aquells barris que fins ara tutelaven els socialistes (el Pont Major, Campdorà-Gavarres, Sant Ponç, Domeny i Taialà). A més, donarà suport a Narcís Sastre amb el de Santa Eugènia-Can Gibert del Pla.

"Arribar a acords amb tothom"

L'alcaldessa de Girona ha recordat que el trencament del pacte amb el PSC s'ha produït "arran de la situació extraordinària que viu el país". Madrenas, que a partir d'ara governarà en solitari, ja ha reiterat que la seva voluntat serà "arribar a acords amb tothom" amb l'objectiu que "la governabilitat" de la ciutat no se'n ressenteixi.

L'alcaldessa, en aquest punt, ha tornat a agrair "la lleialtat" del PSC amb l'acord de govern, que ha durat un any i mig. Madrenas ha dit també que el trencament del pacte s'ha fet "de forma amigable" i, per això, no veu "gens il·lògic" poder rebre també el suport dels socialistes "en acords de ciutat".

L'alcaldessa de Girona també ha explicat que s'ha reunit amb la cap de l'oposició, la republicana Maria Mercè Roca, per exposar-li el nou escenari. I que dins la política de consensos que vol impulsar també compta amb la CUP, a qui agraeix la predisposició que li han mostrat. "Des d'un primer moment vaig dir que l'estabilitat ha de continuar dins l'Ajuntament, i amb aquest cartipàs això serà un fet", ha conclòs Marta Madrenas.