La moció de censura de Setcases no es farà perquè no s'ajusta a llei

És la conclusió a què arribat la secretària municipal

No hi haurà moció de censura contra l'actual alcalde de Setcases (Ripollès), Carlos Fernández, perquè no s'ajusta a la llei. Segons ha explicat el regidor de Setcases, Santi Molas, la llei no contempla que els impulsors de la moció formin part del mateix partit –com és el cas de dos dels tres regidors que l'han presentada- i aquest és un dels arguments recollits per part de la secretària en aquest informe desfavorable que ha entrat a l'ajuntament aquest migdia. Els edils afirmen que continuaran treballant per al poble però no descarten futures dimissions, si bé es donen un temps de reflexió per decidir què fer a partir d'ara.

Pel que fa a l'alcalde, Carlos Fernández, ha assegurat aquest dilluns no tenir coneixement de l'informe i tampoc ha precisat si les al·legacions que ha presentat eren de caire jurídic com havia anunciat fa uns dies.

Els tres regidors que van presentar la moció són Santi Molas, Anna Vila i Joan Casadevall (l'únic del PDeCAT), i confiaven que prosperés perquè tenien majoria. Són els mateixos que fa unes setmanes van demanar un ple extraordinari perquè l'Ajuntament donés suport al Referèndum de l'1-O, atès que l'alcalde no era partidari de cedir els espais municipals. Finalment, el ple va votar-hi a favor malgrat que Fernández tampoc s'hi va sumar.

L'equip de govern està format per cinc regidors i no hi ha oposició. Fernández encapçalava la llista afiliada al PSC de Progrés Municipal i va ser proclamat alcalde tot i no ser el candidat més votat en les llistes obertes. En l'anterior legislatura també havia estat el batlle del municipi.