L'Escala aprovarà un pressupost de 22,6 MEUR per al 2018

El consistori també preveu la congelació dels impostos i taxes

L'equip de govern de l'Escala (PSC i un regidor no adscrit) porta aprovació al ple d'aquest dilluns el pressupost per al 2018, que se situarà en els 22,6 MEUR. Els comptes, que tenen el suport de la majoria del plenari, preveuen unes inversions de 4,7 MEUR i prioritzar l'atenció a les persones i la promoció econòmica.

En el capítol d'inversions, el govern preveu diverses millores al nucli antic però també d'accessibilitat i urbanitzar el sector Emperadors (que s'emportarà 2,5 MEUR del total). També s'hi inclourà la segona anualitat de la prolongació del passeig de Riells (amb 157.000 euros).

Pel què fa a l'atenció a les persones, es preveuen partides per valor de gairebé un milió d'euros, una xifra que suposa un increment del 28,22% respecte d'aquest 2017. Entre les propostes, hi ha la creació d'una oficina d'habitatge, promoure l'habitatge social i ajuts a persones amb necessitats especials, entre d'altres.

A l'àrea de promoció econòmica, el pressupost contempla un pressupost d'1,4 MEUR per al patronat de l'Agència de Desenvolupament Econòmic i Turístic de l'Escala (ADET). Les principals apostes seran la potenciació de l'Alfolí de la Sal i un pla de dinamització comercial.

Reducció de l'endeutament

Durant la presentació dels comptes, l'alcalde, Víctor Puga, ha assegurat que l'Ajuntament ha reduït l'endeutament en els darrers onze anys i preveuen tancar aquest 2017 amb 3,16 MEUR i un rati d'endeutament del 16.49%. Puga també ha recordat que fa sis anys que no s'han hagut de concertar operacions de crèdit per finançar inversions.

Un 10% més d'IBI per a grans superfícies

Pel què fa a les ordenances, el govern preveu congelar pràcticament tots els impostos i taxes. Les úniques excepcions serà l'increment d'un 10% de l'IBI per a les grans superfícies comercials i la taxa d'escombraries, que s'apujarà un 4% en previsió d'un augment del cost de l'abocador comarcal, que el Consell situa en un 14%.