La Selva organitza la primera Jornada de Cultura, creativitat i desenvolupament territorial

Tindrà lloc el 3 de novembre

El Consell Comarcal de la Selva organitza la primera jornada sobre “Cultura, creativitat i desenvolupament territorial”, dedicada a conèixer projectes i iniciatives actuals al voltant del fet cultural i creatiu, que estan afavorint la transformació social i econòmica dels seus respectius territoris.

L’encarregat d’obrir la jornada, que es farà el dia 3 de novembre, serà Jordi Pardo, expert en polítiques culturals, desenvolupament territorial i renovació urbana, amb la conferència “Com l’art i la cultura ajuden a impulsar petits municipis”.

En el transcurs de la sessió s’exposaran sis casos de bones pràctiques culturals creatives que permetran valorar models i projectes que impulsen la cultura, l’economia creativa i el desenvolupament: Festival Emergent (Girona) , WhiteSummer (Pals) , REC.0 experimental Stores (Igualada), Hangar (Barcelona), Projecte Planters (Salt) i Bòlit Mentor (Girona).

En el decurs de la jornada també es presentarà el Dossier de professionals d'arts escèniques i música de la Selva que vol afavorir la visualització dels artistes de la comarca entre els ajuntaments i els programadors.

La jornada està especialment dirigida a tècnics i regidors de cultura dels ajuntaments, a programadors, a professionals de l’àmbit cultural i creatiu i al públic general interessat en aquesta temàtica.

Amb aquest projecte, el Consell Comarcal de la Selva preveu seguir donant suport a la promoció de l’escena cultural com a factor de dinamització social i econòmica de la comarca.

Aquesta jornada s’inclou en el marc del projecte SelvaCultura (www.selvacultura.cat), -que es va posar en marxa el mes de maig- una nova plataforma web amb l’objectiu d’agrupar, en un sol clic, les activitats culturals que es porten a terme a la comarca i que s’incloïen dues accions més com són l’Art en Ruta i la Primera Mostra Selva Cultura 2017.