Les empreses gironines exporten un 9% més fora la UE que l'any passat malgrat el Procés

Des de la Cambra de Comerç esperen que la bona dinàmica es mantingui

Les exportacions gironines segueixen a bon ritme. Aquest any les empreses de la demarcació han exportat un 14% més que l'any passat, amb un volum total de facturació de 3,5 MEUR. Dins d'aquestes vendes, destaca l'augment del 9% que hi ha hagut a països de fora de la Unió Europea. En concret són 13.606 certificats d'explotació i visats que s'han tramitat per vendre, a estats amb els que no hi ha un conveni. Una xifra que el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, confia que continuï creixent.

Tot plegat en un clima "d'incertesa política" tal i com ha explicat el mateix Espadalé, que ha reconegut que aquesta exposició de resultats "era una de les més difícils" que havia hagut de fer mai, com a conseqüència de la situació que viu Catalunya. "No sabem com afectarà aquesta incertesa a la confiança dels compradors, que de moment és molt alta", concreta.

Una sensació que Espadalé compartia amb l'alcadessa de Girona, Marta Madrenas, que ha estat l'encarregada d'inaugurar la 56a Fira de Mostres de Girona. Madrenas ha demanat "optimisme" a l'empresariat gironí a qui ha felicitat per la "bona marxa". "Això dona seguretat i no passa perquè sí, si no perquè hi ha compromís", ha destacat.

L'alcaldessa diu que les administracions també s'han de comprometre i estan obligades a "fer un pas endavant" en aquesta situació "d'intranquil·litat" que es pot generar pel moment polític actual.

Millora de les infraestructures

Una de les demandes més habituals de la Cambra de Comerç, i que ha tornat a estar present aquest dissabte, ha estat la necessitat de millorar les infraestructures. En aquest sentit, Espadalé ha reclamat "celeritat" pel que fa el corredor mediterrani, un una obra "clau" per incrementar el volum de negoci de les empreses gironines.

Espadalé considera que el dèficit en l'aspecte ferroviari és "evident" i ha recordat que només s'ha executat un 10% del que s'ha pressupostat. Per tot plegat, ha demanat "un esforç" a les administracions per millorar aquesta situació.