L'Escala aprova amb el suport del PSC demanar que s'aturi el 155

L'Ajuntament també ha exigit la llibertat de Cuixart i Sánchez

L'Ajuntament de l'Escala ha aprovat la moció que reclama aturar l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola per "suspendre l'autonomia de Catalunya". Ho ha fet amb el suport del PSC, que governa en coalició amb un regidor no adscrit, i de la resta de formacions (PDeCAT i ERC) excepte el PP, que hi ha votat en contra. L'alcalde, Víctor Puga (PSC), ja ha manifestat en els darrers dies la seva oposició a la decisió del PSOE en el que considera un "intent de liquidar les institucions democràtiques" catalanes.
 
El ple també ha tirat endavant dues mocions més. Una per reclamar la llibertat "immediata" dels presidents de l'ANC, Jordi Sànchez, i d'Òmnium, Jordi Cuixart, i una altra per condemnar la violència "injustificada" aplicada per l'Estat espanyol durant l'1-O. El document també exigeix la retirada dels efectius policials de la policia espanyola i la Guàrdia Civil enviats a Catalunya.
 
L'aprovació d'aquesta darrera petició, a la qual també s'ha oposat el PP, arriba just un dia després que desenes d'efectius de la Guàrdia Civil s'hagin desplaçat fins al municipi per allotjar-se al càmping Illa Mateua.