Olot aprova la moció de rebuig a l'aplicació del 155 amb l'abstenció del PSC i OEC

La CUP demana al PDeCAT que trenqui el pacte amb els socialistes

L'Ajuntament d'Olot ha celebrat aquest matí un ple extraordinari on s'ha votat la moció de rebuig de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i de defensa de l'autogovern. S'ha aprovat amb els vots a favor del PDeCAT, ERC i la CUP mentre que el PSC (soci de govern amb el PDeCAT) i OEC s'han abstingut.

Aquesta última ha presentat una segona moció amb matisos, on també es condemna l'aplicació del 155 i el trencament de l'autogovern però no fa referència a donar compliment als resultats de l'1-O. Una fórmula que ha aconseguit el suport de totes les forces però amb l'abstenció de la CUP, que ha recriminat a OEC no haver donat suport al referèndum.

Durant la sessió, la CUP ha demanat al PDeCAT que trenqui el pacte de govern amb el PSC i ERC ha anat més enllà i ha ofert "des d'avui mateix" la creació d'un govern de concentrció de les formacions independentistes. L'alcalde, Josep Maria Corominas, s'ha limitat a dir que cal debatre-ho amb el partit abans de prendre una decisió al respecte.