El Temporada Alta rep el circ acrobàtic de 'Concerto pour deux clowns'

El muntatge es podrà veure en dues funcions el 29 d’octubre al Teatre de Salt

El proper diumenge 29 d’octubre arriba a Temporada Alta la companyia francesa Le Rois Vagabonds per presentar l’espectacle Concerto pour deux clowns. El Teatre de Salt acollirà dues funcions del muntatge, una més de les previstes inicialment, com a resposta de la demanda de públic. A les 12.00h i a les 18.00h, el públic podrà gaudir d’un espectacle acrobàtic, musical i poètic que emocionarà petits i grans.

"Som músics, acròbates, mims, tanmateix és el públic el que ens converteix en clowns". Així es presenten Igor Sellem i Julia Moa Caprez, membres de Les rois vagabonds. Són tot això i alguna cosa més: una creació única, allò que Henry Miller va definir com ‘poetes en acció’. Amb Concerto pour deux clowns –premi del públic del Festival d’Avinyó Off 2013– aquesta personalitat única es transforma en un espectacle que emociona tant el vell filòsof com al petit infant, que provoca la rialla i la meravella amb el seu llenguatge universal ple de poesia i màgia.

Amb la música de Bach, Vivaldi i Strauss i l’excusa d’interpretar un concerto, comença l’espectacle. A partir d’aquí, treballen per fer caure la quarta paret, amb el públic present en tot moment com a company, guia, motor d’algunes de les accions. De l’acrobàcia a la música, passant per la dansa i el teatre gestual, la companyia exploren l’art del clown en estat pur. Des del 2008, treballen la recerca d’un nou llenguatge universal, sense paraules.

Julia Moa Caprez va començar a tocar el violí als 4 anys, instrument amb el que s’ha format en nombroses escoles, entre elles l’Escola Internacional Suzuki i el conservatori Winterthur. A més, va estudiar a l’Acadèmia de Teatre i Dansa d’Amsterdam i després a les escoles de circ de Buenos Aires i San Francisco. Amb els anys, treballant el seu propi clown, va decidir barrejar el violí amb el teatre, integrant l’instrument com una part indispensable de la construcció del seu personatge. Igor Sellem té un màster de física fonamental, un títol oficial d’escalada i deu anys recorrent França com a trompetista i acròbata de la Companyia Erectus. Al llarg de la seva carrera ha anat construint el seu propi clown, formació que va consolidar al costat de mestres com Yvo Mentens i Caroline Obin i que ha posat a la pràctica amb Julia Moa i Les Rois Vagabonds.