La Selva participa en un networking per a un projecte de cooperació cultural a Roma

Aquesta sessió de treball es va realitzar del 14 al 17 d’octubre

El Consell Comarcal de la Selva ha en un networking a Roma (Itàlia) focalitzat en la creació d’un projecte de cooperació cultural entre diferents institucions de la Unió Europea.

La jornada va ser liderada per l’Associazione Teatrale fra Comuni di Lazio de Roma i per l’Ajuntament de Priverno, que van ser els responsables d’acollir els participants i presentar-los la iniciativa CRIC Castelli Romani Creative Invasion del 14 al 17 d’octubre.

La tècnica del projecte SelvaCultura, Anna Rocasalva, que ha participat en aquest networking, ha explicat: “Es tracta d’un conjunt d'activitats en diferents àmbits artístics per la integració transversal i sistemàtica entre les arts escèniques i altres sectors que s’ha implementat a la regió de Lazio i vol actuar com a model sostenible de noves pràctiques de desenvolupament local en l’àmbit cultural i creatiu”.

Així, tal com ha explicat la mateixa Rocasalva, en el transcurs d’aquesta sessió de treball, per part del Consell Comarcal de la Selva vam presentar els principals atractius de la Selva com a territori, fent èmfasi en els atractius en l’àmbit patrimonial i la línia de treball que s’està executant en l’àmbit cultural i creatiu com a factor de desenvolupament local.

Al networking hi van participar l’Institut de Ciències Socials de la Universitat de Lisboa, la Universitat d’Oviedo, la Fundacja Isyrius de Polònia, i diferents experts locals, testimonis d’experiències d’èxit, polítics i responsables culturals.

En el marc d’aquest netwoking, les autoritats locals de Priverno van acompanyar als assistents a conèixer la regió de Lazio i els seus atractius turístics. Així mateix, van compartir les accions de futur previstes en l’àmbit cultural i van manifestar el seu interès a establir les bases per un projecte de cooperació cultural entre els països i les institucions participants en aquesta jornada de treball.