Santa Coloma de Farners aprova la moció per aturar l'aplicació de l'article 155 amb el vot en contra del PSC

El consistori demana, per unanimitat, l'alliberament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart

L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha votat aquest dilluns la moció que demana aturar el desplegament de les mesures anunciades dissabte per Mariano Rajoy sota el paraigües de l'article 155 de la Constitució Espanyola. Setze dels disset regidors -els representants d'ERC (vuit), el PDeCAT (set) i la CUP (un)- han aprovat el text de la moció de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

El portaveu del PSC, Manel Roqueta, hi ha votat en contra. Roqueta ha lamentat la falta de diàleg entre les parts del conflicte i espera que el president Carles Puigdemont assisteixi al Senat espanyol aquesta setmana ja que l'article 155 encara no està aplicat. La moció també dona suport al Govern i al Parlament "per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d'octubre".

El ple de la capital de la Selva també ha aprovat una moció que demanava l'alliberament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. En aquest cas, tots els grups hi han votat a favor. La unanimitat també s'ha repetit en la tercera moció del ple que tractava sobre la situació catalana. Tots els regidors s'han adherit al comunicat de Somescola en contra "dels atacs rebuts contra l'ensenyament a Catalunya" per part dels ministres Alfonso Dastis i Íñigo Méndez de Vigo.