El PDeCAT manté de moment el pacte de govern amb el PSC a Girona

El partit assegura que "per ara" no vol trencar l'acord

El pacte de govern entre CiU i el PSC a l'Ajuntament de Girona es manté. Tot i que la CUP i ERC hagin demanat a l'alcaldessa, Marta Madrenas (PDeCAT) que hi posi fi, aquesta no és la postura del partit. La presidenta de la seva secció local sosté que "ara per ara" seguiran governant amb els socialistes, i defensa l'estabilitat del pacte que van segellar l'any passat.

Sobretot, Planas vol posar "en valor" la figura de la tinent d'alcalde Sílvia Paneque, que al seu torn és primera secretària del PSC a nivell local. Maria Àngels Planas ha recordat que Paneque s'ha manifestat "obertament" en contra de l'aplicació del 155 (de fet, ha subscrit la carta dels alcaldes de Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, Granollers i Castellar del Vallès).

A més, la presidenta local del PDeCAT també ha subratllat que Paneque no ha posat pals a les rodes al referèndum. "No es va negar a què es posessin urnes, va condemnar les mesures agressives de l'Estat cap a la ciutadania i ha permès que l'Ajuntament interposés la querella conjunta per les càrregues", ha dit Planas.

"Tenim memòria"

Per això, des del PDeCAT subratllen que la voluntat ara no és "apartar" els socialistes de l'equip de govern, perquè a Girona ciutat, allò que es vol és "sumar i no restar". Maria Àngels Planas, de fet, ja avança que aquesta és la postura que defensaran avui a la tarda a Barcelona, on el partit ha convocat una reunió amb aquells ajuntaments que tenen pactes amb els socialistes.

"Nosaltres d'entrada escoltarem allò que ens vulguin dir; però en el cas de Girona, allò que volem expressar és que tenim un govern estable", ha explicat Planas. A més, des del PDeCAT també recorden que l'acord amb el PSC en cap cas ha impedit que l'alcaldessa, Marta Madrenas, hagi "liderat" l'aposta de la ciutat per l'independentisme.

Planas també ha deixat entreveure els recels del partit envers les propostes que els fan els republicans. "De fet, tots tenim memòria i sabem què va passar ara fa un any i mig", ha dit, en referència a la crisi que es va viure –i al paper que va jugar ERC- quan Carles Puigdemont va deixar l'alcaldia i va accedir a la presidència de la Generalitat.

El país, però també la ciutat

"Girona ara tira endavant i això és el que volem conservar; volem posar el país per davant de tot, però també cal tenir en compte la ciutat", ha subratllat Planas. "Som un govern responsable, per això direm al PDeCAT que no corrin i que ens donin temps i ens deixin treballar, en espera de veure què passarà d'ara en endavant", ha explicat la presidenta de la secció local del PDeCAT (que, al seu torn, també es tinenta d'alcalde a l'Ajuntament).

De totes maneres, Maria Àngels Planas també ha admès que, en funció del què passi els propers dies a Catalunya, la seva postura pot ser "replantejable". "De moment seguirem governant amb el PSC, però també hem de mirar què passa divendres al Senat i què farà el PSC", ha puntualitzat la presidenta de la secció local.

Tot i això, Planas ja ha avançat que espera que Sílvia Paneque no aboni la postura de la direcció del partit en relació amb el 155. "A Girona, allò que valorem és que CiU i el PSC sumem, i no volem restar; volem estar junts i esperem que Sílvia Paneque ens ajudi a convèncer la gent del seu partit que la via per la qual volen anar no és la correcta", ha conclòs.