L'alcalde de Calonge reclama als regidors del PSC i PP al govern que rebutgin l'aplicació de l'article 155

Jordi Soler els insta posicionar-se en contra de la mesura

L'alcalde considera molt greus les mesures acordades per l'Estat espanyol, amb el suport del PSC i C's, sobre l'aplicació de l'article 155 i, per això, ha demanat als regidors del PSC i PP que formen coalició de govern amb el PDeCAT que s'hi posicionin en contra. Soler els reclama que expressin la seva disconformitat amb la mesura. En el cas del PSC, els insta a seguir el camí iniciat per diversos companys de files a Girona. Al del PP, Joan Pons, li reclama abandonar la disciplina de partit i posicionar-se en el mateix sentit.

Segons han explicat des de l'Ajuntament, els dos regidors socialistes, Arturo Prades i Mercè Orduña, han expressat el seu "rebuig total a qualsevol versió del 155" que "implicaria una pèrdua d'autonomia de les institucions catalans i un retrocés democràtic". Malgrat això, també es mostren contraris a la proclamació de la DUI i demanen arribar a un acord abans de divendres, la data prevista per a la celebració de la sessió al Senat. Per la seva banda, el regidor del PP ha demanat a l'alcalde "un temps de reflexió" per valorar la petició.

L'alcalde condiciona el manteniment del pacte de govern als posicionament que adoptin ambdós partits. Actualment, la coalició compta amb 10 dels 17 regidors que hi ha a l'Ajuntament. Sis són del PDeCAT i Demòcrates de Catalunya, dos del PSC i un del PP.