Uns 80 d'autocars gironins surten per reclamar la llibertat de Sánchez i Cuixart a Barcelona

Els organitzadors asseguren que la resposta de la gent ha estat "massiva"

Amb deu minuts de retard han marxat una desena d'autocars del Pavelló de Fontajau de Girona en direcció a la manifestació convocada a Barcelona, per demanar la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. En total unes 500 persones han sortit de la capital del Gironès, però moltes més ho han fet d'altres punts de la demarcació.

Des de la Selva han estat divuit els busos que s'han llogat, el Baix Empordà n'ha omplert dotze i, només des de la ciutat d'Olot, se n'hi han desplaçat quatre, malgrat que la demanda era molt més gran. Un dels organitzadors d'aquests autocars, en Joan Matamala, ha explicat que hi ha hagut problemes d'última hora perquè la resposta de la gent ha estat "com la d'un 11 de setembre". "El problema és que ho hem hagut d'organitzar en només tres dies", ressalta.

Matamala ha posat en valor la capacitat de mobilització dels gironins, i és que des de Girona s'havien llogat quatre autocars inicialment, però la demanda ha obligat a posar-ne deu. Tot i això, Matamala explica que fins aquest dissabte al matí trucava gent interessada en apuntar-se, i que havien de dir que estava ple.

Entre els molts que han volgut anar a Barcelona hi havia en Jordi Quera, un jove que assegurava que "mai s'hauria pensat el què ha arribat a fer el govern espanyol". "Avui anem al Passeig de Gràcia a demanar la llibertat dels dos presos polítics", concreta.

Molts en cotxe

Una de les imatges ha estat la de molts cotxes sortint cap a Barcelona a primera hora del matí, plens de gent amb estelades per arribar a la manifestació. La Cristina Masó explica que han decidit anar-hi amb el vehicle particular perquè fins ahir no sabia si podria anar-hi.

Altres com en Jordi Torres han aprofitat per passar el dia a Barcelona. "Venim cada 11 de setembre i sempre ho fem al matí i en cotxe". Tant un com l'altre asseguren que hi tornaran "els cops que calgui" perquè "s'ha de seguir mobilitzats".