Rescaten 17 excursionistes d'edat avançada perduts a la serra del Corb a Santa Pau

Tres dels afectats han estat traslladats a l'Hospital d'Olot

Els Bombers de la Generalitat han rescatat 17 excursionistes d'edat avançada que s'havien perdut a la serra del Corb a Santa Pau (Garrotxa). L'avís es va rebre a les 17.51 hores d'ahir divendres quan es va alertar que 17 persones de nacionalitat alemanya amb residència a Empuriabrava s'havien extraviat entre l'àrea recreativa de Xenacs i la Roca del Lladre (908 metres).

Es van activar 6 dotacions del Bombers, amb efectius dels GRAE, 7 patrulles dels Mossos d'Esquadra i 2 ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Pels voltants de les 20 hores, el GRAE dels Bombers va localitzar 14 dels excursionistes, que van ser traslladats a Xenacs, mentre que una dona amb més símptomes de cansament va ser ajudada i traslladada a l'hospital.

Els altres dos desapareguts –un home de 87 anys i una dona de 80- van ser localitzats a les 04.00 hores de la matinada a tocar de la riera de sota l'ermita de Sant Martí del Corb. El matrimoni presentava ferides per rascades i símptomes d'esgotament, i va ser evacuat en estat menys greu a l'Hospital d'Olot.