El Grup Peralada compra la bodega Chivite i espera arribar a un centenar de mercats internacionals

La companyia preveu arribar a facturar més de 60 milions d'euros en vi

Bodegas Chivite, Viña Salceda i Gran Feudo han passat a ser propietat del Grup Peralada. La companyia ha anunciat en un comunicat que, "després de mesos de negociacions", ha comprat el Grupo Chivite. Aquesta empresa, amb arrels de més de tres segles a Navarra, tenia presència a aquesta regió i a La Rioja. En aquesta última Denominació d'Origen, Peralada ja havia comprat Bodegas Fin de Siglo.

Chivite és la tercera compra que fa aquest any el Grup Peralada en el marc del seu pla estratègic aprovat el 2015. Abans de Chivite, la companyia va comprar el celler empordanès Oliver Conti i la productora del cava ecològic Privat.

El grup detalla que l'objectiu de la compra és que el negoci vitivinícola facturi més de 60 MEUR anuals i s'arribi a vendre a l'entorn d'un centenar de mercats internacionals. La compra mantindrà com a president de Chivite a un membre de la família que va fundar les bodegues el 1647, Julián Chivite, del qual també se n'espera que "lideri el nou projecte com una de les personalitat més reconegudes al sector".

La nova bodega, el 2019

Adquisicions a banda, el Grup Peralada segueix amb la construcció de la nova bodega a l'Empordà amb capacitat de fins a 2,8 milions de quilos de raïm i un pressupost de 30 MEUR. El disseny és del despatx d'arquitectes RCR, guanyadors del premi Pritzker d'Arquitectua 2017. La data de posada en marxa d'aquest projecte, el primer a Europa amb el certificat de sostenibilitat LEED, es manté per al 2019.