El brot de legionel·losi de Blanes ja ha afectat dotze persones

L'equip territorial de Protecció de la Salut continua analitzant instal·lacions de risc de la zona

El brot de legionel·losi detectat a Blanes (Selva) ja ha afectat dotze persones d'entre 52 i 92 anys. Segons informa l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), es tracta de vuit homes i quatre dones amb patologia base o d'edat avançada. Una de les afectades, una dona de 83 anys, va morir divendres passat com a conseqüència de la malaltia. Hi ha set afectats que continuen hospitalitzats mentre que quatre ja van rebre l'alta mèdica. En tots els casos es tracta de persones que viuen o han estat al municipi durant el període d'incubació. Els afectats van començar a presentar símptomes entre el 22 de setembre i el 14 d'octubre. En cinc dels casos ha pogut recollir mostra clínica per fer l'estudi molecular.
 
Paral·lelament, continua en curs l’estudi ambiental per part de l'equip territorial de Protecció de la Salut per tal de delimitar possibles instal·lacions de risc a la zona i fer la inspecció, recollida i anàlisi de mostres i el tractament de les instal·lacions implicades.

Segons indica el Canal Salut, la legionel·losi és una malaltia d'origen ambiental causada per un bacteri anomenat Legionel·la. Té dues possibles manifestacions: la febre de Pontiac, que és lleu i presenta símptomes semblants als de la grip, com ara dolor muscular, tos, mal de cap i nàusees, i la infecció pulmonar o malaltia del legionari, caracteritzada per pneumònia i febre alta que pot arribar a provocar la mort. Des de l'any 1989 la legionel·losi és una malaltia de declaració obligatòria individualitzada a Catalunya.