Tret de sortida dels projectes #itutambé a diverses urbanitzacions de la Selva

S’han iniciat els tallers a diverses poblacions

El projecte comunitari #itutambé, que es desenvolupa a diverses urbanitzacions de la comarca de la Selva, ha donat el tret de sortida a les poblacions de Caldes de Malavella, Maçanet de la Selva, Massanes, Riudarenes i Santa Coloma de Farners.

A la població de Riudarenes, concretament a la urbanització de Can Fornaca després de l’èxit del taller audiovisual de l’edició passada, s’ha iniciat un taller de fotografia, en el que participen 15 joves i en el qual es farà especial incidència en l’ús de mòbils i tabletes.

Pel que fa la resta d’urbanitzacions, Riuclar, a Massanes; MontBarbat, a Maçanet de la Selva; Can Solà, a Caldes de Malavella i Santa Coloma Residencial, a Santa Coloma de Farners s’han iniciat tallers audiovisuals, on les conductores del taller introdueixen els joves en el llenguatge audiovisual i els mostren com fer servir la càmera. En un segon bloc explicaran el procés de creació audiovisual i les fases de producció i postproducció, que inclourà l'elaboració del guió d’un curtmetratge.Aquests cinc tallers finalitzaran el mes de desembre amb la projecció oberta al públic dels curtmetratges i l’exposició de fotografies.

El projecte #itutambé es desenvolupa a set urbanitzacions de la comarca de la Selva, amb la idea de dinamitzar aquests espais sovint allunyats del nucli urbà i de crear xarxa social. El projecte inclou un treball comunitari previ que es tradueix en reunions i contactes amb la xarxa social del municipi: tècnics de joventut, associació de veïns, joves, serveis socials, regidors, entitats, etc. El fruit d'aquest treball comunitari són les activitats i tallers proposats per la mateixa xarxa del municipi.

En el desenvolupament del projecte d’aquest any hi han col•laborat els mateixos ajuntaments, les associacions de veïns i altres entitats de les urbanitzacions. En l’edició d’aquest any el projecte #itutambé, a més de fer-se a Caldes de Malavella, Maçanet de la Selva, Riudarenes, Massanes i Santa Coloma de Farners, s’ha fet també a Sils i a Vidreres durant els mesos d’estiu.

Aquesta iniciativa la financen la Secretaria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, i la coordina el Departament del Pla d’Inclusió i Ciutadania de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal. Des de l’any 2013 el Consell ha gestionat aquest projecte amb l’objectiu de dinamitzar aquests territoris i posar en contacte els seus veïns.