Setcases suspèn la moció de censura per un tema jurídic

És una decisió de la secretària

El ple extraordinari que s'havia de celebrar aquest dimarts a Setcases (Ripollès) per debatre la moció de censura contra l'alcalde Carlos Fernández s'ha suspès a petició de la secretària municipal. L'alcalde va informar a la secretària municipal que tenia documents jurídics que no coincidien amb l'informe amb què va convocar el ple extraordinari de la moció. Ho va fer mitjançant un decret d'alcaldia amb data de 10 d'octubre. Ara la secretària espera que en breu li traslladi còpia d'aquests dictamens jurídics per així poder-los estudiar i tenir una visió global. Amb tot, s'ha compromès a resoldre-ho en un termini de 10 dies hàbils per poder convocar de nou la moció de censura.

L'alcalde de Setcases, Carlos Fernández, ha explicat que se sent "víctima" de tot un procés vinculat amb l'1-O. Cal recordar que els tres regidors que van presentar la moció de censura i que confien guanyar perquè tenen majoria són els mateixos que van demanar un ple extraordinari perquè l'Ajuntament donés suport al Referèndum. L'alcalde de Setcases va ser l'únic del Ripollès que no va cedir espais municipals pel referèndum al·legant que havia de defensar els interessos i voluntats de tot el poble i ajustar-se a la legalitat. Finalment, però, es va decidir per ple donar suport al referèndum.

Pel que fa a la documentació jurídica, Fernández considera que la moció de censura s'ha presentat de forma "precipitada" i que "podria no ajustar-se a dret".

L'equip de govern està format per cinc regidors i no hi ha oposició. Fernández encapçalava la llista afiliada al PSC de Progrés Municipal i va ser proclamat alcalde tot i no ser el candidat més votat en les llistes obertes. En l'anterior legislatura també havia estat alcalde.