2.000 persones a Girona demanen a Puigdemont i el Govern que no facin cap pas enrere

Una part dels concentrats han marxat fins a la Subdelegació del govern espanyol a protestar

A menys de 24 hores perquè el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, respongui el govern espanyol en relació a si va declarar o no la independència, les entitats sobiranistes tornen a sortir al carrer per demanar que no es tiri enrere en la proclamació de la república. Aquest cop ha estat en un dels llocs més emblemàtics per Puigdemont, la Plaça del Vi de Girona, just davant l'ajuntament, que l'ara president, va governar durant prop cinc anys.

Unes 2.000 persones han demanat que es facin efectius els resultats del referèndum del passat diumenge 1 d'octubre, i que no hi hagi "cap pas enrere" en aquest sentit. De fet, la plaça ha cridat aquest lema contínuament. Durant els parlaments s'ha condemnat les càrregues policials, i s'ha advertit del perill que hi ha "si no es continua amb pas ferm cap a la república".

En aquest sentit s'ha recordat les paraules del president del Partit Popular a Catalunya, Xavier Garcia-Albiol, en relació a l'educació. També s'han pogut llegir diverses pancartes en contra de la comparació que va fer el portaveu dels populars, Pablo Casado, just el dia que es commemora el 77è aniversari de l'afusellament de Lluís Companys.

El president d'Òmnium al Gironès, Sergi Font, comentava que el que calia és "seguir treballant per la República, més ràpid que mai". Font considera que el diàleg que s'ha ofert a l'estat espanyol "és lògic" però considerava que "no podia ser indefinit".

El seu homòleg a l'ANC, Adam Bertran, ha volgut deixar clar el suport de les entitats al Govern, però remarca que cal donar validesa als resultats. "El president ha de saber que continuem al darrere, que estem aquí empenyent, però cal fer efectiu el que van dir les urnes", assenyala.

Bertran ha tret ferro a les veus crítiques que han aparegut els últims dies amb la declaració d'independència. El president de l'ANC a Girona, destaca que "el sobiranisme està unit, malgrat les opinions divergents que puguin aparèixer i que tenen més o menys visualització".

Manifestació fins la subdelegació

La concentració ha començat amb una estona de retard i ha durat poc més de mitja hora. Un cop acabada, alguns dels manifestants han marxat cap a la subdelegació del govern espanyol. L'acte s'ha produït sense cap incident i s'ha llegit un manifest en contra de la repressió policial de l'1-O.

Entre les consignes que han cridat s'ha pogut escoltar càntics com 'els carrers seran sempre nostres' i contínues consignes en favor de la independència.

Ofrena floral

Una hora abans d'aquest acte diversos dirigents municipals s'han acostat a la Plaça Lluís Companys de Girona per fer l'ofrena floral, en la commemoració del 77è aniversari, de l'afusellament del president. Els partits que hi han estat present han estat el PDeCAT, ERC, la CUP i també el PSC. En canvi, ni els dos regidors de Ciutadans, ni la regidora del PP a la ciutat han assistit a l'acte.