Condemnen Ryanair a pagar 40.000 euros d'indemnització al web Atrápalo per competència deslleial

El jutge obliga publicar la sentència als diaris 'El País', el 'Periódico de Catalunya' i 'ABC' els quals van calumniar el portal

El jutge considera que Ryanair va incórrer pels fets de l'estiu del 2008 en un acte de 'competència deslleial' i condemna la companyia a 'cesar en aquests actes' i 'no repetir-los en el futur'. Així mateix, l'obliga a publicar la seva sentència en les edicions nacionals de 'El País', l''ABC' i el 'Periódico de Catalunya', on va acusar al web Atrápalo de 'cobrar taxes ocultes', 'robar consumidors', 'estafar als clients' i 'ser bastards que danyen els clients'.

Finalment, la decisió judicial, publicada el 2 de setembre passat, imposa a Ryanair el pagament de 40.000 euros en caràcter d'indemnització per 'danys morals' al web Atrápalo. Això és la meitat de l'import total que inicialment reclamava l'empresa a Ryanair.

La sentència arriba després que ja el gener del 2009, una altre resolució judicial, en aquell cas del Jutjat Mercantil número 2 de Barcelona, donés la raó a Atrápalo i li reconegués el dret de fer d'intermediari en la venda de bitllets de la companyia irlandesa i de ser una agència de viatges legalment acreditada. En aquella ocasió, el magistrat desestimava una demanda presentada per Ryanair contra el web, tot afirmat que l'activitat d'Atrápalo és legal i 'no precisa de l'autorització de Ryanair per dur-la a terme.