La Fageda inverteix 652.000 en un nou obrador i amplia la gamma de melmelades

Aquesta línia de producció ha permès mantenir vint llocs de treball

La Fageda ha invertit 652.000 euros per consolidar una de les seves línies de negoci: la producció de melmelades. Juntament amb els iogurts i els gelats, formen l'estratègia comercial d'aquesta cooperativa garrotxina, on un 60% dels seus treballadors pateixen una discapacitat o malaltia mental.

La inversió feta ha permès construir un nou obrador de 350 metres quadrats en una sola planta. Això ha permès separar millor els diferents processos d'elaboració: la preparació de fruites i verdures, els focs de cocció, l'envasadora automàtica, l'etiquetatge i encaixat i el magatzem i neteja.

Segons expliquen des de La Fageda, l'espai té grans finestrals perquè les visites "observin en viu i en directe" com s'està treballant. Un atractiu més que se suma al de les vaques que donen llet per als iogurts i al procés de producció dels postres làctics.

La línia de melmelades va facturar l'any passat entorn de 220.000 euros. En total, se'n van produir 24 tones.

Més gustos i nou envasat

La família de melmelades fetes per La Fageda puja fins a les onze varietats amb la incorporació de la que està feta a base de figa. El nou obrador, a més, coincideix amb un redisseny dels envasos dels paquets de quatre melmelades. El d'esmorzars inclou les varietats de nectarina amb canyella, maduixa, pera i fruites del bosc. La selecció de formatges, foies i amanida té les melmelades de figa, tomàquet, taronja amarga i pebrot vermell. Finalment, el pack de carns i peixos incorpora els pots de figa, ceba agredolça, chutney de tomàquet i samfaina.

El nou redisseny també fa possible "adaptar-se a les necessitats dels supermercats que venen aquests productes", segons concreta La Fageda. A més, des de la cooperativa també esperen poder-li donar sortida per als lots de Nadal de les empreses.

La producció de melmelades dona feina a vint persones amb discapacitat o malaltia mental de la Garrotxa. Aquests llocs de treball estaven ocupats abans en el sector dels vivers forestals, però la crisi i un canvi de regulació va posar en perill la seva continuïtat. Per això, des de La Fageda van decidir reorientar-los del tot en l'àmbit alimentari.