Quatre investigats a Girona per estafar més de 31 MEUR amb transaccions falses i frau fiscal

Utilitzaven més de 20 empreses i testaferros

Una operació de la Guàrdia Civil ha permès destapar un grup criminal que actuava entre Girona i Barcelona i que hauria estafat 31,1 milions d'euros (MEUR). Hi ha quatre persones, de nacionalitat espanyola, investigades pels delictes de blanqueig de capitals, contra la hisenda pública, falsedat documental i estafa. Utilitzaven més de vint empreses dedicades a la venda de vehicles, gestories o immobiliàries. La majoria estaven inactives, tenien seus socials falses i tenien testaferros (fins a 18) com a administradors.
 
El que feien era simular transaccions comercials fictícies amb les que s'emetien factures falses per defraudar l'IVA. També enviaven diners a Argentina, mai superava els 3.000 euros, i utilitzaven comptes bancaris a nom de menors per demanar crèdits bancaris que després no retornaven.
 
La investigació de la Guàrdia Civil va començar el 2015 quan es va tenir coneixement d'un grup criminal ubicat entre Girona i Barcelona que utilitzava més d'una vintena d'empreses i testaferros per cometre els delictes. L'operació, batejada amb el nom d' 'Operació Residencial', va permetre imputar quatre persones de nacionalitat espanyola el 27 de setembre passat.

S'ha fet sota la direcció del Jutjat d'Instrucció número 1 de Santa Coloma de Farners, on van ser lliurades les diligències instruïdes.