Torraspapel acorda traslladar la seva seu social de Barcelona a Madrid

L'empresa compta amb cinc fàbriques, una d'elles a Sant Joan Les Fonts

L'empresa Torraspapel ha acordat traslladar la seu social de Barcelona a Madrid "per la incertesa derivada per l'actual context polític català", segons ha informat la companyia aquest dilluns en un comunicat. Actualment, Torraspapel pertany al grup Lecta i es dedica a la fabricació i distribució de papers especials per a etiquetes i embalatge flexible, paper estucat i no estucat per a edició i impressió comercial i altres suports d'impressió d'alt valor afegit, amb una facturació de 766 milions d'euros el 2016 i més de 1.900 treballadors. Les seves oficines centrals es troben a Barcelona i compta amb cinc fàbriques a Sant Joan Les Fonts, Saragossa, Motril, Almazán (Sòria) i Leitza (Navarra) amb una capacitat productiva d'un milió de tones.
 
D'aquesta manera, l'empresa segueix el mateix camí d'altres companyies i bancs catalans que en els darrers dies han establert el domicili social en altres punts de l'Estat, com per exemple Caixabank (València), Criteria (Palma), Banc Sabadell (Alacant) i Gas Natural, Agbar i Oryzon (Madrid), entre d'altres.

A més, Abertis té previst seguir el mateix camí després de la celebració d'un consell d'administració extraordinari per tractar aquesta qüestió, mentre que Cellnex no descarta fer-ho en els pròxims dies i Colonial es reuneix aquesta tarda per valorar si trasllada la seu social a les seves oficines de Madrid, al Paseo de la Castellana.