Els Mossos reforcen la vigilància a Bescanó després del quart assalt violent en tres mesos

L'alcalde admet que estan "molt preocupats"

Bescanó (Gironès) viu amb una certa alarma l'onada de robatoris violents que s'han produït al poble en només tres mesos. Uns fets que han sobresaltat els veïns d'aquest municipi de 5.000 habitants poc acostumats a tenir fets delictius. L'alcalde, Pere Lluís Garcia, explica que de fets delictius contra el patrimoni se'n registren, "com a molt", un o dos al mes.

La nit de dissabte a diumenge es va produir el quart assalt en tres mesos. Els fets van passar a la masia de Can Bonic, a l'àrea de Vilanna, en una zona disseminada. Entorn de les cinc de la matinada, cinc encaputxats van entrar a la masia. Els lladres van entrar després de dos intents, ja que van rebentar el pany de la porta principal però no els va servir per entrar a l'interior i ho van fer per una porta lateral. Un cop a dins, armats amb pistoles i escopetes, van reduir el propietari i el van lligar amb unes brides. Després, apuntant-lo amb una arma al cap, li van demanar diners i la ubicació de la caixa forta. A banda dels panys forçats, els delinqüents també van punxar les rodes dels cotxes de propietari i masovers, que viuen a la casa de davant.

Els investigadors creuen que els lladres coneixen al detall els moviments de l'amo del mas perquè li van reclamar els guanys de la venda d'una nau. En aquest mateix sentit apunta l'alcalde, que afirma que "sabien què anaven a buscar i el dia que ho anaven a buscar". Després d'entrar a la masia van assaltar la casa dels masovers, situada just al davant.

Preocupació a Bescanó

"Estem molt preocupats i no entenem què pot estar passant per tenir quatre casos en poc més de dos mesos", admet Garcia. Tot i que al municipi ja es va fer una reunió per a comerciants i empresaris, l'alcalde ha tornat a fer una petició als veïns: "Nosaltres vam informar a tota la població que si veu alguna cosa estranya ens ho faci saber a nosaltres i als Mossos".

El consistori ha demanat als Mossos que el reforç policial establert després del tercer assalt s'incrementi "sobretot a les nits". Garcia explica que els Mossos els han confirmat que "aquesta presència continuarà i augmentarà en els propers dies".

L'alcalde de Bescanó creu que els quatre assalts els hauria comès un mateix grup integrat per cinc persones, d'origen llatinoamericà i armades amb pistoles i escopetes: "Són fets molt similars però ha de ser la investigació policial la que confirmi que es tracta del mateix grup".

"Bescanó és un municipi aparentment tranquil on no hi ha cap mena d'incidents destacables tot l'any i ens n'estem trobant quatre en poc temps i estem preocupats", ressalta Garcia. Aquest dilluns, agents dels Mossos continuaven buscant pistes al mas Can Bonic i al seu entorn. A la masia també hi torna a treballar el masover, que va rebre un cop al front després de l'assalt d'aquest cap de setmana.

Quart assalt en pocs mesos

El d'aquest diumenge és el quart robatori violent que comet un grup d'encaputxats en aquesta zona amb tan sols tres mesos de diferència. A principis de juliol, uns lladres van entrar al restaurant L'Estanc Nou d'Estanyol, van amenaçar els propietaris amb armes i van endur-se'n joies i uns 7.000 euros en efectiu.

A finals d'aquell mes, un grup de lladres van irrompre a casa d'un empresari situada al Pla de Trullàs de Vilanna. Els van amenaçar amb una pistola tant a ell com a la seva filla, es van endur 1.200 euros i aparells de televisió.

Finalment, a finals d'agost, cinc homes van irrompre a l'habitatge dels amos de la rostisseria La Cresta, situat a Bescanó mateix. Els encaputxats van sorprendre el matrimoni i el seu fill dormint, els van amenaçar amb ganivets i es van endur un botí de més de 10.000 euros. Per assegurar-se la fugida, van marxar deixant les víctimes lligades amb roba i cordills.