Cinc encaputxats assalten a punta de pistola un mas a Bescanó

Els lladres, s'han endut uns 800 euros, lligat l'amo i amenaçat amb tallar-li un dit

Nou assalt violent a les comarques gironines. I precisament, de nou, a l'àrea de Bescanó. Cinc lladres tapats amb guants i passamuntanyes han entrat al Mas Can Bonic de Vilanna aquesta matinada. Eren cap a les cinc de la nit quan els assaltants han accedit a l'interior de la casa i han sorprès el seu propietari dormint.

L'amo del mas viu sol a l'habitatge (tot i que al davant, en una altra casa, s'hi està el matrimoni que fan de masovers de Can Bonic). Els lladres, que parlaven amb accent sud-americà, portaven tres pistoles, una escopeta i un ganivet de grans dimensions.

Els assaltants han reduït el propietari del mas i l'han lligat amb brides. Després, l'han encanonat posant-li una pistola al cap i li han exigit que els donés diners i que els digués on era la caixa forta. En teoria, els lladres havien vigilat els moviments de l'amo del mas perquè, directament, li han reclamat que els donés allò que havia tret de la venda d'una nau.

Quan la víctima els ha respost que no tenia diners, els assaltants han amenaçat amb tallar-li un dit. Han agafat unes tisores de grans dimensions i, per intimidar-lo, li han arribat a fer alguna ferida. Després, els lladres han regirat el mas i s'han endut uns 800 euros en efectiu, la cartera de la víctima i el seu telèfon mòbil.

Per una finestra

Abans de marxar, els cinc assaltants també han entrat a la casa dels masovers. Han sortit a fora de Can Bonic, portant la víctima lligada amb brides, i s'han dirigit cap a aquest segon habitatge (on hi viu un matrimoni d'origen indi).

Els agressors han agafat una escala, han pujat fins a una finestra que es troba a uns 4 metres d'alçada i han trencat un vidre. Un cop a dins, i després de sorprendre el matrimoni, han agredit el masover clavant-li un cop al front. Després, també els han lligat a ell i a la seva dona amb brides.

Els cinc assaltants han fugit emparant-se en la foscor de la nit. Han deixat l'amo del mas tancat al lavabo i els masovers a l'habitació. Abans de fer-se fonedissos, però, han punxat les rodes dels cotxes de les víctimes, per evitar que els poguessin fer servir.

Al cap d'una estona, el propietari de Can Bonic s'ha pogut desfer de les brides, ha alliberat els masovers i ell mateix ha donat l'alerta al 112. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació i treballen per localitzar els assaltants. Al jardí del mas, la policia ha trobat una escopeta (que els lladres mateixos havien agafat de dins la casa), una pota de cabra de grans dimensions i una bossa (amb roba i brides al seu interior).

Quart assalt en pocs mesos

El d'aquest diumenge és el quart robatori violent que comet un grup d'encaputxats en aquesta zona amb tan sols tres mesos de diferència. A principis de juliol, uns lladres van entrar al restaurant L'Estanc Nou d'Estanyol, van amenaçar els propietaris amb armes i van endur-se'n joies i uns 7.000 euros en efectiu.

A finals d'aquell mes, un grup de lladres van irrompre a casa d'un empresari situada al Pla de Trullàs de Vilanna. Els van amenaçar amb una pistola tant a ell com a la seva filla, es van endur 1.200 euros i aparells de televisió.

Finalment, a finals d'agost, cinc homes van irrompre a l'habitatge dels amos de la rostisseria La Cresta, situat a Bescanó mateix. Els encaputxats van sorprendre el matrimoni i el seu fill dormint, els van amenaçar amb ganivets i es van endur un botí de més de 10.000 euros. Per assegurar-se la fugida, van marxar deixant les víctimes lligades amb roba i cordills.